"Στις 5 Γύρες": Το βολιώτικο τσιπουράδικο α λα αθηναϊκά

Ένα άνετο και χαλαρό στέκι στην Αγία Παρασκευή τοποθετεί την κουλτούρα του τσίπουρου στο επίκεντρο και παίζει με νόστιμη θαλασσινή κουζίνα.

Το τσιπουράδικο Στις 5 Γύρες στην Αγία Παρασκευή

Η επιτυχημένη ομάδα πίσω από τα δημοφιλή εστιατόρια "Τα Ρωμανάκια" και "Figo Pasta-bar" αποφάσισε να επενδύσει σοβαρά στο τρίπτυχο χαλαρή διάθεση/θαλασσινοί μεζέδες/τσίπουρο και αποτέλεσμα αυτού είναι το ολόφρεσκο "Στις 5 Γύρες" που έκανε ντεμπούτο στην Αγία Παρασκευή πριν από περίπου έναν μήνα.

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο με νησιωτικές αναφορές αλλά και στοιχεία από το Πήλιο, η τελετουργία του μοιράσματος γύρω από το εθνικό μας απόσταγμα επιτυγχάνεται με γευστική προσήλωση και value for money λογική. 

Στις "5 Γύρες" αγαπούν πολύ το ψάρι και τα θαλασσινά, γι’ αυτό και το μενού είναι επικεντρωμένο σε όσα προέρχονται από τον αφρό και το βυθό. Είτε επιλέξεις να το αφήσεις στην κουζίνα (καθώς σε κάθε γύρα με τσίπουρο καταφθάνουν 3 τυχαία πιάτα από την κουζίνα - στις 4 γύρες μάλιστα, ακολουθεί η κερασμένη πέμπτη), είτε το πάρεις πάνω σου επιλέγοντας από την περιεκτική κάρτα, θα αποζημιωθείς. 

Στις 5 Γύρες 1

Η ομώνυμη με το εστιατόριο αλοιφή με λιαστή ντομάτα και καπνιστό ψαράκι, οι ψαροκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, το μαύρο ριζότο με σουπιά και φρέσκα μυρωδικά είναι μόνο κάποια από τα highlights εδώ.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής, στις "5 Γύρες" θα ακούσεις και ζωντανή μουσική.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!