"Sense": Ρεβεγιόν με θέα

Το βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόριο είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση για τη δημιουργική αντίληψη της ελληνικής κουζίνας, που αποτυπώνεται με την έμπειρη ματιά του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, και την άφταστη θέα του.

Sense

Aπό την κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was" , με την Ακρόπολη σε κοντινό πλάνο, το "Sense" είναι εστιατόριο προορισμός για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, την εντυπωσιακή του θέα που απλώνεται μπροστά σου μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες και φυσικά τη βραβευμένη και προσωπική ελληνική κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που ξεδιπλώνεται αποκλειστικά σε μενού γευσιγνωσίας.

Sense

Ο σεφ πατά σε συνταγές από όλη την Ελλάδα, αποτυπώνοντάς τες με δημιουργική ματιά. Στο μενού της παραμονής των Χριστουγέννων πρωταγωνιστούν ραφιναρισμένα πιάτα όπως το "ταρτάρ και χαβιάρι"  με σφολιάτα και καπνιστή κρέμα απο μεδούλι, το "ραβιόλι πεσκανδρίτσα", με χτένια, ελαφριά σάλτσα μπουρδέτο και άρωμα νερατζιάς και "πάπια²", με τερίνα ψητού πράσου, αφρός ρεβυθιού και σάλτσα με μούρα και μαύρη τρούφα ενώ στο μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς ξεχωριζουν πιάτα όπως το "καλκάνι και γαρίδα" με ελαφριά κακαβιά με αυγά αχινού, κρέμα ριζότο με κρόκο Κοζάνης, κράκερ ρυζιού με πούδρα κάπαρης και το "μοσχάρι και καραβίδα", με λαχανίδα στα κάρβουνα, μανιτάρια, πιπεριά σε ζύμωση και σάλτσα με λεμονοθύμαρο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.