Το δυνατό update του 'La Meat Maison'

Στο απροσποίητα elegant σποτ της Κηφισιάς, ο Μιχάλης Μερζένης παρουσιάζει μία νόστιμη και διαφορετικά δημιουργική καρνιβορική πρόταση.

Το επικό παστίτσιο του La Meat Maison © Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής του στα της γεύσης δρώμενα στα μέρη μας, το brand 'La Meat Maison' έκανε θόρυβο. Βλέπεις, οι ηχηρές συνεργασίες με τις καλύτερες φάρμες του κόσμου αλλά και η περίφημη τροφοδότρια Olive Wagyu Farm στην Ολλανδία, οι σπάνιες κοπές που εμπνέουν δημιουργίες υψηλής μαγειρικής, το ανθρώπινο δυναμικό που θέτει την αφοσίωση των ιπποτών στην υπηρεσία της αυτού εξοχότητας βρώσιμης σάρκας και πλήθος άλλων λόγων, το έχουν καθιερώσει ως ένα ολιστικό 'portal' για τους aficionados του ποιοτικού κρέατος.

Με Μιχάλη Μερζένη στο τιμόνι

Η αθηναϊκή έδρα του 'La Meat Maison' ανάβει φωτιές στα Β.Π. εδώ και περίπου έναν χρόνο, έχοντας έναν πολυσυλλεκτικά κομψό χαρακτήρα –κάπου ανάμεσα σε μητροπολιτικό μπιστρό, premium κρεοπωλείο, προσεγμένο deli και ενημερωμένη κάβα–, αλλά πάντοτε με τον ιδιαίτερο και feelgood χώρο του εστιατορίου στο επίκεντρο. Και εκεί ακριβώς γίνεται το focus του ενδιαφέροντός του, που δεν είναι άλλο από το εξαιρετικά ποιοτικό κρέας και όλες τις προεκτάσεις του.

La Meat Maison 4
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Το 'La Meat Maison' ωριμάζει όμορφα, έχοντας πια καθιερωθεί ως μια σημαντική πινέζα στην εστιατορική καρνιβορική χαρτογραφία της πόλης, πατώντας αρχικά στη θαυμάσια πρώτη ύλη και τις εκλεκτές κοπές που χαζεύει κανείς στις βιτρίνες του, αλλά προχωρώντας και αρκετά πιο μακριά από αυτές, ειδικά αν πιάσει κάποιο από τα άνετα τραπέζια της σάλας ή της "αυλής" του ή ακόμη και μία θέση στο μαρμάρινο μπαρ, ακριβώς μπροστά από την κουζίνα – εκεί δηλαδή που λαμβάνει χώρα η δράση. 

Ο σεφ Μιχάλης Μερζένης στο La Meat Maison
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Ο χαρισματικός σεφ Μιχάλης Μερζένης τρέχει τα πάντα όσον αφορά τη γεύση στο εστιατόριο, προμηθεύοντας τον επισκέπτη με τα εκλεκτότερα των εδεσμάτων, σε μια απολαυστική προσέγγιση upgraded κρεατοαπόλαυσης.

Διαβάστε Επίσης

Επιλογές σαν το αλλιώτικο παστίτσιο με σιγομαγειρεμένο short rib, τον γύρο από αρνί στον ξυλόφουρνο, τα μαντί με μοσχάρι Black Angus, το μοσχαρίσιο foie gras με λάδι wagyu είναι μόνο μερικές εκ των πειστικότερων αποδείξεων.

La Meat Maison 2
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Aξίζει να αναφερθεί πως παίζουν πολύ δυνατά sides σαν τις mashed πατάτες με κρούστα παρμεζάνας και πάνκο ή το σχαράτο μποκ τσόι με λαδόξυδο αλλά και το γεγονός πως στην κάρτα του συναντάς και vegetarian προτάσεις - και μάλιστα μερακλίδικες.

Η συνέχεια στο Esquire

Περισσότερες πληροφορίες

Meat Maison (La)

Χαρ. Τρικούπη 92 & Αλαμάνας 1, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.