"Young dining" από την Ana Roš στο "Jaz"

Μετά το «Ana in Slon», το pop up εστιατόριο στην καρδιά της Λιουμπλιάνας, η σεφ-ιδιοκτήτρια του τριάστερου «Hiša Franko» επιστρέφει με το «Jaz».

JAZ restaurant Σλοβενία

Δεν πρόκειται για μπιστρό ή fine dining restaurant, αλλά για ένα εστιατόριο "young dining" –ο νεολογισμός ανήκει στη Roš– με υψηλής ποιότητας φαγητό, καρυκευμένο με δημιουργικές γευστικές νότες και νεανικό πνεύμα. Έχει ανοιχτή κουζίνα και εποχικά πιάτα για τη μέση, η λίστα κρασιών έχει βιοδυναμικές αλλά και κλασικές επιλογές, ενώ τα κοκτέιλ και τις kombucha επιμελείται η beverage manager του "Hiša Franko", Anja Skrbinek.

Διαβάστε Επίσης

Jaz

Jaz

Όσον αφορά το όνομα του εστιατορίου, το "Jaz", έχει πολλές ερμηνείες: στα σλοβενικά σημαίνει "εγώ", στα αγγλικά είναι "ο φέρων τον θησαυρό", στα αραβικά μεταφράζεται ως ανεξάρτητο, φιλόδοξο, δημιουργικό και λίγο εγωκεντρικό άτομο. "Όλα αυτά είναι ακριβώς "εγώ”", λέει στο "α" η Roš, ευτυχής για το νέο αυτό βήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"