ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ κρασιού

Wine pairings, παρουσιάσεις και δοκιμές σε αγαπημένα σποτ της πόλης, λίγο πριν το σημαντικό φεστιβάλ κρασιού στη Σοφοκλέους.

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA φεστιβάλ natural wines στη Σοφοκλέους

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, το πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους) μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη γιορτή του κρασιού, με απόλυτο focus στις φυσικές οινοποιήσεις. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην πρωτεύουσα.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 2

Θα φροντίσει όμως να μην περιοριστεί χρονικά και γεωγραφικά, γι' αυτό και προσαρμόζει στο ευρύτερο πλαίσιό της τις Παράλληλες Δράσεις της έκθεσης. Έτσι, το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θα βρεθεί σε αγαπημένα εστιατόρια και στέκια της πόλης με ειδικά διαμορφωμένα μενού για wine pairing και οινοπαρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, δίνοντας μια μικρή γεύση για όλα όσα θα ακολουθήσουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • Τετάρτη 1/11: "Γκαστόνε", Wine Pairing με την Χλόη Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα)
  • Τετάρτη 1/11: "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", Wine Pairing με το Κτήμα Μαρκόγιαννη (Ηλεία) & Κτήμα Νικολού (Αττική)
  • Πέμπτη 2/11: "Το Ρίνι", Wine Presentation με το Μικροοινοποιείο Θαλασσινός (Κρήτη)
  • Πέμπτη 2/11: "Kick", Wine Pairing με το Κτήμα Πατιστή (Αργαλαστή)
  • Παρασκευή 3/11: "ΛΣ", Wine Presentation με το Κτήμα Voï [βοή] (Ραψάνη)
  • Παρασκευή 3/11: "L' Avventura", Wine Presentation με το Κτήμα Οινογένεσις (Δράμα)
  • Σάββατο 4/11: "Metaphor", Wine Presentation με το Κτήμα Καρίμαλη (Ικαρία)
  • Τρίτη 31/10 έως Σάββατο 4/11: "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", Wine Pairing με το Κτήμα Μπαλατσούρα
  • Τρίτη 31/10 έως Σάββατο 4/11: "Έπρεπε", Wine Pairing με το κτήμα The Knack Project (Αττική)
  • Κυριακή 5/11 έως Σάββατο 11/11: "Zampano", Wine Pairing με το Κτήμα Γεώργα (Αττική)

+ Παγωτό με κρασί σε ένα από τα πιο δημοφιλή ice cream spots της Αθήνας

Έχεις δοκιμάσει παγωτό με κρασί; Στο αγαπημένο 'Maraboo' θα βρεις από τη Δευτέρα 30/10 έως και το Σάββατο 4/11, 2 διαφορετικά παγωτά εμπνευσμένα από τον κόσμο του κρασιού από το Κτήμα Τσιμπίδη (Μονεμβασιά) και την Χλόη Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα). 


Info

Online προπώληση: €15 / Περιορισμένα εισιτήρια στην είσοδο: €17 / Άνεργοι, ΑΜΕΑ €7,50

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται γυάλινο ποτήρι δοκιμής της κορυφαίας εταιρείας Rona. Επιστρέφοντάς το κατά την έξοδο, ο επισκέπτης λαμβάνει πίσω €2. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Μια διοργάνωση των Τανίνη Αγάπη Μου και Oenosophy

Περισσότερες πληροφορίες στο fysikafysika.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη
  • Bars

Γκαστόνε

Πραξιτέλους 43 & Αγ. Μάρκου, Κέντρο
  • Εστιατόρια

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Έπρεπε Bar

Αγίας Ζώνης 1 και Μηθύμνης, Κυψέλη
  • Bars

Ρίνι (To)

Ρεθύμνου 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.