ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Για (φυσικό) κρασί στη Σοφοκλέους

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, το πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη γιορτή του κρασιού.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023

1 ημέρα, 49 οινοποιεία, 200 (φυσικά) κρασιά και μία μεγάλη οινική φιέστα. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. 

(Φυσικά) κρασιά για όλους

Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο, οινοποιεία από όλη τη χώρα θα φέρουν τα κρασιά τους στον χώρο της Σοφοκλέους και στο πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου θα παρουσιαστεί το εύρος και η δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θέλοντας να προβάλλει τα κρασιά που προέρχονται από μικρά οινοποιεία και παραγωγούς με καλές πρακτικές προς τη γη, το περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά πάνω απ’όλα να αναδείξει το πραγματικά καλό κρασί, προσκαλεί φέτος και 2 οινοποιεία του εξωτερικού, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη έκθεση φυσικών κρασιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογειακής Λεκάνης και των Βαλκανίων.

Μέσα σε μια μέρα, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει πάνω από 200 κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων από 49 ελληνικά οινοποιεία και να γνωρίσεις τους δημιουργούς τους - μιλάμε ασφαλώς για κρασιά βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα, αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα.

Οι παράλληλες δράσεις δε θα απουσιάσουν: Κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θα βρεθεί σε αγαπημένα εστιατόρια και στέκια της πόλης με ειδικά διαμορφωμένα μενού για wine pairing και οινοπαρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες παραγωγούς.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 1

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 2

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί πως ο εξοπλισμός της έκθεσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για επαναχρησιμοποίηση και κατασκευασμένος με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αποκλείοντας τα πλαστικά μιας χρήσης. Ειδικοί κάδοι χωριστής διαλογής τοποθετούνται εντός και εκτός της έκθεσης ώστε όλα τα υπολείμματα να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλωθούν ή κομποστοποιηθούν.

Συμμετέχοντες παραγωγοί

  • Αμπελουργείν
  • Αμπελώνες Κοντοζήση
  • Αμπελώνες Χατζησάββα
  • Ανατολικός Αμπελώνας
  • Κτήμα Αποστολίδη
  • Κτήμα Ζαφειράκη
  • Κτήμα Καμάρα - Οικογένεια Κιουτσούκη
  • Κτήμα Καρίμαλη
  • Κτήμα Μαρκατσέλη
  • Κτήμα Μαρκόγιαννη
  • Κτήμα Μαστόρη
  • Κτήμα Μπαλατσούρα
  • Κτήμα Μυρσίνη
  • Κτήμα Πατιστή
  • Κτήμα Πάτοινος
  • Κτήμα Χαλκιά
  • Κτήμα Κουτσοδήμος Mikro Bio
  • Κτήμα Μιτζιφίρη
  • Κτήμα Οινογένεσις
  • Κτήμα Παπρά
  • Κτήμα Σεϊτανίδη
  • Κτήμα Στυλιανού
  • Κτήμα Φρέρη
  • Μεθυμναίος Οίνος
  • Μικροοινοποιείο Θαλασσινός
  • Μικροοινοποιείο Ξυδάκης
  • Οικογένεια Βαϊμάκη
  • Οικογένεια Γεώργα
  • Οινοποιείο Άωτον
  • Οινοποιείο Γκαράλη
  • Οινοποιείο Καλόγρη
  • Οινοποιείο Κούκος
  • Οινοποιείο Νικολού
  • Οινοποιείο Σκούτας WineLab
  • Οινοποιείο Τρουπή
  • Οινοποιείο Σύφλογο
  • Οινοποιείο Χαραλαμπόγλου
  • Οινοποιείο Χρυσολωρά
  • Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη
  • Οινοποιητική Nopera
  • Χλόη Χατζηβαρύτη
  • Abraam’s Vineyards
  • GK Wines
  • Iuli Wines
  • Rojac Winery
  • The Knack Project
  • Tsililis Terres
  • Voï

Info

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται γυάλινο ποτήρι δοκιμής της κορυφαίας εταιρείας Rona. Επιστρέφοντάς το κατά την έξοδο, ο επισκέπτης λαμβάνει πίσω 2€. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Μια διοργάνωση των Τανίνη Αγάπη Μου και Oenosophy

Περισσότερες πληροφορίες στο fysikafysika.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"