"NiDo": Τι νέα από τη "φωλιά" του Κολωνακίου;

Το ζεστό και αλέγκρο gastrobar της οδού Λεβέντη εκκίνησε μόλις για τη δεύτερη σεζόν του με ολοκαίνουργιες γεύσεις που βάζουν το barfood σε γαστρονομική τροχιά, διά χειρός του ταλαντούχου σεφ και δημιουργού του, Νίκου Θωμά.

nido1

Καθώς πίνω την πρώτη γουλιά από το perfectly dry Dry Martini μου στο "NiDo", αισθάνομαι πράγματι τη ζεστασιά μιας φωλιάς, όπως άλλωστε μεταφράζεται από τα ισπανικά το όνομα του μαγαζιού του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι. Εικάζω πως αυτό οφείλεται εν μέρει στον γνωστό interior designer Στράτο Χιωτέλη, ο οποίος έπλασε για τον μακρόστενο χώρο της οδού Λεβέντη ένα mix’n’match μικροσύμπαν όπου το κατά βάση βιομηχανικό ύφος θερμαίνεται εύστοχα με ζωηρές neon επιγραφές στους τοίχους, πλακάκια με αστεροειδείς σχηματισμούς στο έμπα που πάνω τους πατούν τα τραπέζια του φαγητού, αλλά και πατιναρισμένο ξύλο στο βάθος του μαγαζιού που φιλοξενεί όσους προτιμούν να γευματίσουν καθισμένοι σε ψηλά stool, μπροστά στην ανοικτή κουζίνα. 

nido2
Νίκος Θωμάς

Πλάι στην μπάρα, ο DJ παίζει ανεβαστικές μουσικές σε εκείνη την ωραία ένταση που σου φτιάχνει τη διάθεση χωρίς να δυσκολεύει το κουβεντολόι με την παρέα σου, ενώ ο κατάλογος εναρμονίζεται πλήρως με τον gastrobar χαρακτήρα του μαγαζιού. Σύντομος και περιεκτικός, με περίπου 15 προτάσεις, άλλες με το τεμάχιο και άλλες σε στιλ γαστρονομικών tapas, που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού και απηχούν την οπτική του Θωμά για ένα barfood που συμβαδίζει με τις τάσεις του σήμερα, κι έχει άποψη και χαρακτήρα. Το sashimi της παλαμίδας κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις της βραδιάς, γιατί το ψάρι έχει εξαιρετική υφή και κολυμπά σε έναν υπέροχα βοτανικό ζωμό με λουίζα, λάδι σύκου, άλυσσο και μυρώνια.  

Nido3

Από κοντά ακολουθεί το ταρτάρ μοσχαριού με πίκλα κρεμμυδιού και μανιτάρια πορτσίνι που κολακεύουν το κρέας με ωραίες εντάσεις, όπως και η τερίνα πατάτας με μαγιονέζα τρούφας και κρόκο αυγού (παστό και τριμμένο) που είναι comfort food ολκής με στιλ και φινέτσα. Επικροτώ ακόμα την μεταχείριση που επιφυλάσσει σεφ σε υλικά ταπεινά όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Το πρώτο έρχεται ψημένο στη σχάρα, με βινεγκρέτ wasabi και ξύδι kombu που του προσφέρουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ψευδαίσθηση κρέατος, ενώ το δεύτερο τηγανιτό σε tempura αέρινη και τραγανή, ενισχυμένη με κομψή αψάδα από σουσάμι με wasabi. 

nido4

Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για την tempura που τυλίγει τα στρείδια και βουτάς σε σος sweet chili, όμως δεν μπορώ γιατί είναι πολύ παχιά και σκεπάζει σχεδόν ολοκληρωτικά τη γεύση τους. Ως εκ τούτου χαίρομαι περισσότερο την πρωτότυπη ταλιάτα καλαμαριού στα κάρβουνα μέσα σε φλογοβόλα μπερμπλάν με kimchi, αλλά και το γιαπωνέζικο κεμπάπ tsukune από κιμά κοτόπουλου που τυλίγεται σε φίνο γλάσο από μύρτιλα και mizuna. Γλυκό ένα και μοναδικό –αλλιώτικη γαλατόπιτα με καραμελωμένο γάλα και μαρμελάδα από μούρα-, σέρβις γρήγορο και ενημερωμένο, σε ένα μαγαζί που εύκολα γίνεται φωλιά σου. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

NiDo

Λεβέντη 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.