Το "La Meat Maison" ανανεώνεται με τον Μιχάλη Μερζένη στο τιμόνι

Ο ταλαντούχος σεφ επιστρέφει στο τερέν που μεγαλούργησε, διαμορφώνοντας τη νέα κρεατοφαγική πρόταση του resto-butchery της Κηφισιάς.

La Meat Maison

Premium κρεοπωλείο, προσεγμένο deli, ενημερωμένη κάβα, αλλά και bar-restaurant σε ύφος μητροπολιτικού μπιστρό, το "La Meat Maison" έχει εδραιωθεί όχι μόνο ως το σταθερό καρνιβορικό ραντεβού της Κηφισιάς, αλλά κι ως προορισμός για τις κρεατοφαγικές ορέξεις ολόκληρης της Αθήνας πλέον, χάρη στις εκλεκτές κοπές που συγκεντρώνονται στις βιτρίνες, αλλά και γίνονται βάση για upgraded κρεατοαπόλαυσης. Από φέτος, όμως, η εστιατορική πρόταση του "La Meat Maison" ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο, με τον Μιχάλη Μερζένη να φέρνει αέρα πλήρους ανανέωσης.

σεφ Μιχάλης Μερζένης
Βετεράνος της upscale κρεατοφαγίας, ο Μιχάλης Μερζένης ανανεώνει το "La Meat Maison"

Επιστρέφοντας σε ένα τερέν όπου έχει μεγαλουργήσει στο παρελθόν, αυτό της προχωρημένης κρεατοφαγίας, ο ταλαντούχος σεφ επανασχεδιάζει ριζικά το μενού του "La Meat Maison", και μιξάρει μεσογειακά φαβορί με λεβαντίνικες γεύσεις, κρατώντας πάντα στο προσκήνιο την εξαιρετική πρώτη ύλη της κηφισιώτικης μπράντας – το "La Meat Maison" είναι άλλωστε η αποκλειστική στην Ελλάδα έδρα των olive fed Wagyu, ενός από τα νοστιμότερα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς στην Αθήνα.

Έτσι, στο νέο μενού που αυτή την περίοδο ραφινάρεται, το μοσχαρίσιο ταρτάρ θα κλέβει εντάσεις από χειροποίητη σομπρεσάδα, το δαντελένιο καρπάτσιο θα γίνεται roll σε αφράτο λαχματζούν με μαγιονέζα τρούφας και λαχανικά, ενώ τα άγρια μανιτάρια εποχής θα σωτάρονται σε λίπος από Wagyu, παίρνοντας dirty νοστιμιά αξιώσεων. Στο κυρίως θέμα, κι ενώ οι premium κοπές θα είναι πάντα στη διάθεση των θαμώνων τους, λιχούδικα πιάτα όπως το "παστίτσιο" με σιγομαγειρεμένα short ribs σε αφρό από Μετσοβόνε, ή το Striploin Rossini με φουά γκρα και pepper sauce κόκκινου κρασιού θα προσφέρουν ευκαιρίες upscale κρεατοφαγίας, ενώ μερακλίδικες συνθέσεις όπως ο γύρος αρνιού με relish από κόκκινη πιπεριά και πέρσικο γιαούρτι σε χειροποίητο flatbread θα φέρνουν αέρα εξωτισμού.

Σημειωτέο, δε, ότι πλήρη ανασχεδιασμό θα υποστεί και το signature burger του "La Meat Maison" προσθέτοντας ακόμη περισσότερο στην ίντριγκα του εγχειρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Meat Maison (La)

Χαρ. Τρικούπη 92 & Αλαμάνας 1, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.