Το 'Botrini's' σβήνει 12 κεράκια με ειδικό μενού και Riesling

Το γαστρονομικό όνειρο του Έκτορα Μποτρίνι συμπληρώνει μία 12άδα ετών ζωής και το γιορτάζει αναλόγως, στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

12 χρόνια Botrini's

Η εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του Έκτορα Μποτρίνι. Αυτό ακριβώς είναι το 'Botrini's', το ινστιτούτο γεύσης που καθιέρωσε ο δημοφιλής σεφ-πατρόν στο Χαλάνδρι, επιθυμώντας να να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Στην πορεία κατάφερε να τικάρει πολλά περισσότερα κουτάκια στη φόρμα της υψηλής γαστρονομίας, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι συνεχόμενες βραβεύσεις από τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας, τους Χρυσούς Σκούφους, αλλά και τον οδηγό Michelin. Και το έκανε έχοντας πάντοτε τεράστιο σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών. Καθ' όλη τη διάρκεια των 12 ετών της ύπαρξής του.

Γενέθλια με το ιστορικό οινοποιείο Dr. Bürklin-Wolf

Στις αρχές το 'Botrini's' θα σβήσει 12 κεράκια στην τούρτα της fine dining διαδρομής και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με δύο εκδηλώσεις, ενδεικτικές της αγάπη του -αλλά και της ενδιαφέρουσα επιμονής του Νίκου Μπίλλη πάνω στο εν λόγω οινικό task- για το Riesling, μαζί με το ιστορικό οινοποιείο Dr. Bürklin-Wolf, που παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά εδώ και 400 χρόνια.

12 χρόνια Botrini's 2

Την Πέμπτη 5/10. στις 16:30 θα λάβει χώρα μία κάθετη γευσιγνωσία ενός εκ των πιο εμβληματικών κρασιών του κτήματος "με συγκλονιστική συγκέντρωση και ορυκτότητα", όπως το περιγράφει ο James Suckling: Dr. Bürklin-Wolf, Forster Pechstein G.C. Trocken. 8 από τις καλύτερες σοδειές ανάμεσα στο 2005 και το 2021 από magnum φιάλες τις οποίες θα παρουσιάσει ο Oskar Micheletti, Εxport Μanager του περίφημου οινοποιείου.

Στη συνέχεια και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, θα συμβεί μία σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου, με ένα επετειακό δείπνο και ειδικό μενού γευσιγνωσίας 13 σταδίων, που θα περιλαμβάνει κάποια από τα πιο διαχρονικά του εστιατορίου καθώς και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη.

12 χρόνια Botrini's 1

Τα πιάτα, αυτά, θα συνοδεύονται από 8 γερμανικά Rieslings σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας. Στο πλαίσιο της γιορτής θα παρουσιαστεί και το νέο λογότυπο του γευστικού brand, σχεδιασμένο από το διεθνώς βραβευμένο G Design Studio.


Info

Οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες/ Κρατήσεις: 210 6857323

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.