"Jenny’s Rooftop": Χάζι στα αεροπλάνα κι ελληνικές νοστιμιές

Το νέο εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Sofitel Athens Airport" έχει την πολυτέλεια ενός ιπτάμενου κρουαζιερόπλοιου, η κουζίνα του οποίου ξανοίγεται στη νοστιμιά της ελεύθερης ελληνικότητας, με υπογραφές από σεφ αξιώσεων.

Jenny's Rooftop Restaurant terrace

Πολλά και διάφορα θα μπορούσε ίσως να σκεφτεί κάποιος ότι λείπουν από την τουριστική ναυαρχίδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κάπου μέσα στη λίστα, όμως, σίγουρα θα σημείωνε και το κενό μιας σοβαρής εστιατορικής πρότασης, και δη με την ελληνική γεύση στο επίκεντρο. Αυτό ακριβώς το κενό φιλοδοξεί να γεμίσει το νέο εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Sofitel Athens Airport", το "Jenny’s Rooftop", που δανείζεται το όνομά του από την κυρία Τζένη Μήτση, σύζυγο του εκλιπόντος πρωτεργάτη του ξενοδοχειακού κολοσσού Mitsis Hotels και σιδηρά κυρία του ομίλου αυτοδικαίως. Νέα εκδοχή του αρχικού εστιατορίου της ταράτσας, που είχε ανάψει τις κουζίνες του παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου, το "Jenny’s Rooftop" δανείζεται από τα σχεδιαστικά μοτίβα του παρελθόντος για να επανασυστήσει το χώρο ως ένα καλοφαγικό ραντεβού όχι μόνο των επισκεπτών του ξενοδοχείου αλλά και της Αθήνας ολόκληρης, με το μαρμάρινο patchwork του δαπέδου να είναι το πρώτο πράγμα που γοητεύει, απλώνοντας στο χώρο ένα χαλί αίγλης. Πολυθρόνες και καναπέδες ξεκουράζουν πρώτα το βλέμμα με τα ζεστά τους υφάσματα και ύστερα το κορμί, ενώ η λαμπερή μπάρα φροντίζει για τα προσεγμένα κοκτέιλ που ενδείκνυνται για απόλαυση στην ολοκαίνουργια βεράντα, ιδανικό spot για χάζι στα αεροπλάνα.

Jenny’s Rooftop

Σχεδιαστικά, το εστιατόριο αποπνέει την κατασκευαστική γαλαντομία του ομίλου Mitsis Hotels γενικώς, και της κυρίας Τζένης Μήτση ειδικώς ("για πρώτη φορά σε οικοδομή διαχειριστήκαμε 180 διαφορετικά είδη υλικών", σημείωσε η ίδια στο πρώτο γεύμα γνωριμίας), ενώ αντίστοιχο πληθωρισμό με αυτόν των οικοδομικών υλικών ακολούθησε η κ. Μήτση και στην επάνδρωση της κουζίνας της: Η ομάδα περιλαμβάνει τους executive chefs Παναγιώτη Γιακαλή και Πέτρο Φωτείνη, σε συνεργασία με τον executive chef του "Sofitel Athens Airport" Θεοφάνη Στάθη, τον executive sous chef Δημήτριο Δήμτσο, τον chef Θεόδωρο Υψηλό και τον executive chef του Ομίλου Μήτση Δημήτριο Στειακάκη, ενώ το όλο concept συντονίζει ο executive chef Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Jenny’s Rooftop

Το παρασκήνιο της συνεργασίας μιας τόσο μεγάλης συλλογής από chefs κι executives θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα άρθρο από μόνο του, για την ώρα, όμως, τα πιάτα που δοκιμάσαμε στο pre-opening του εστιατορίου δείχνουν, αν μη τι άλλο, μια πολύ καλή αρχή. Αφράτα και ζουμερά, τα κεφτεδάκια με τραγανή γραβιέρα και πικάντικη μαγιονέζα αγκαλιάζονται από την εκφραστική ελληνικότητα που φέρνει στο πιάτο η φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ενώ τα μίνι καλαμάκια χταποδιού με το βουτυρένιο αλλά και στακάτο δάγκωμά τους ξεχειλίζουν θαλασσινή αύρα. Το λιχούδικο χέλι συνοδεύεται από μους φάβας που θα μπορούσε να είναι λίγο πιο έντονη στη γεύση, αλλά και παγωτό κρεμμυδιού που φέρνει ένα ωραίο touch μοντερνισμού, ενώ τα λινγκουίνι με αστακό, αν και θα έδεναν ακόμη καλύτερα με μια πιο δουλεμένη μπισκ, βγαίνουν ασπροπρόσωπα χάρη τόσο στο al dente του ζυμαρικού όσο και στη νοστιμιά του αστακού.

Jenny's Rooftop Restaurant terrace

Είναι κάτι απ’ αυτά αρκετό ώστε να "ταξιδέψει" κάποιος ως το ξενοδοχείο του αεροδρομίου μόνο και μόνο για να απολαύσει το dinner του; Πιθανώς όχι. Όμως δεν μπορώ να σκεφτώ, σε τέτοια απόσταση από τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις του "Ελευθέριος Βενιζέλος", καλύτερο μέρος για ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο ή ένα γεύμα καλωσορίσματος με τόσο απλόχερη τη γεύση της Ελλάδας.

Ξεν. "Sofitel Athens Airport", 9ος όροφος, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα, 2103544068. Τιμή: € 50-100.

Περισσότερες πληροφορίες

Jenny's rooftop

ξεν. «Sofitel Athens Airport», 9ος όροφος, Σπάτα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.