Οι νέες γεύσεις του "Nikkei"

Σε καινούργια εξωτικά μονοπάτια βαδίζει το δημοφιλές bar restaurant του Κολωνακίου. Ο νέος σεφ Κλαούντιο Μπαϊράμι προτείνει χαρακτηριστικά εδέσματα της Nikkei κουζίνας και ενδιαφέρουσες σπεσιαλιτέ με τη δική του ματιά.

Nikkei floresta εστιατόριο στο Κολωνάκι

Ήδη από την πρώτη του εμφάνιση στον παλιό χώρο της οδού Λεβέντη, το "Nikkei" μας μύησε πολύ πειστικά στα εξωτικά και γεμάτα εντάσεις χνάρια της ανερχόμενης τότε ιαπωνο-περουβιανής κουζίνας στην Αθήνα. Το σπίτι του τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στους πρόποδες του ξενοδοχείου "St. George Lycabettus" και παραμένει δικαιωματικά ένα από τα πιο όμορφα ρεστοράν της πόλης. Από το έμπα του μαγαζιού που θυμίζει σπηλιά στην αγκαλιά των βράχων, ως το εντυπωσιακό μπαρ-ενυδρείο που μέσα κολυμπούν μικρά ψάρια και βεβαίως το υπερήφανο παγώνι που ντύνει ολόκληρη την κουπαστή της σκάλας προς τα τραπέζια του επάνω ορόφου. 

nikkei2

Στην καρδιά του χώρου δεσπόζει η σχεδόν ανοικτή κουζίνα στη δική της μικρή σπηλιά, τα ηνία της οποίας κρατά από την αρχή της φετινής σεζόν ο Κλαούντιο Μπαϊράμι. Ο 28χρονος σεφ προέρχεται από εστιατόρια συγγενικής φιλοσοφίας ("Kiku", "Zuma", "Nyx") και κουβαλά μαζί του μεγάλη αγάπη για το ψάρι, τα θαλασσινά και την καλή πρώτη ύλη γενικότερα. Ο κατάλογος προτείνει μια πλούσια γκάμα των δημοφιλών εδεσμάτων της Nikkei κουζίνας και μαζί μια σειρά από σπεσιαλιτέ με το άγγιγμα του σεφ. 

Τα tacos με παλαμίδα, πουρέ καλαμποκιού και κουμκουάτ ανήκουν στις καλύτερες στιγμές του, χάρη στην τραγανή τους κρούστα, τα επίπεδα των γεύσεων και τις υφές. Το ίδιο και τα ρολάκια με tempura γαρίδας, χέλι και πικάντικη μαγιονέζα που έχουν ενδιαφέρον και βάθος, όπως και τα γιαπωνέζικα "σουβλάκια" anticucho με μοσχάρι Black Angus, σος γκαστρίκ και σουσάμι όπου χαίρεσαι ωραίο ψήσιμο, κρέας βουτυράτο και τρυφερό καθώς και κάψα διακριτική και ισορροπημένη. Το σεβίτσε με με μεγάλους κύβους από λαβράκι, πουρέ γλυκοπατάτας και passion fruit παίζει ωραία το παιχνίδι των αντιθέσεων αλλά αισθάνθηκα να του λείπει η τραγανή διάσταση που θα του χάριζε λ.χ. το περουβιανό καλαμπόκι choclo. 

nikkei3

Στα κύρια, η jumbo γαρίδα σερβίρεται εντυπωσιακά μέσα στο κέλυφος της, με την ψίχα της καρυκευμένη με ένα εξωτικό ντρέσιγνκ ιδιαίτερα έντονο που της στερεί λίγη από την χαρακτηριστική της γεύση. Το αρνάκι γαλλικής κοπής με kimchi, sriracha και πουρέ καλαμποκιού είναι σκέτο βελούδο και το ωραίο του ψήσιμο υπογραμμίζεται με εξωτισμό. Άξια αναφοράς είναι τα επιδόρπια με κορυφαία την namelaka με μαρέγκα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς, όπως και το πολύ καλό σέρβις που ενορχηστρώνει πλέον ο Κωνσταντίνος Κοσμαδάκης. Ως ταλαντούχος sommelier θα σας κατευθύνει επίσης με γνώση σε ωραίες αρμονίες με ετικέτες από την ανανεωμένη λίστα κρασιών. Εναλλακτικά, τα signature κοκτέιλ που επιμελείται η εξαιρετική Μαίρη Ταλαιπώρου παντρεύονται όπως πάντα ιδανικά με τις γεύσεις του καταλόγου και αξίζει να τα χαρείτε. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.