La Liste Mediterranean: Άφιξη της Χρονιάς το "Pharaoh"

Μία σημαντική διάκριση για το αθηναϊκό wine restaurant από τον έγκριτο θεσμό.

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste

Με το βραβείο "New Arrival Of The Year” βραβεύτηκε το αθηναϊκό wine restaurant "Pharaoh" από τον έγκριτο γαστρονομικό θεσμό La Liste. Το La Liste δημοσιεύει ετησίως την κατάταξη των 1.000 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 1010 πηγές από 200 χώρες συμπεριλαμβανομένων οδηγών όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα Μέσα -μεταξύ αυτών το Αθηνόραμα και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων- και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

Από φέτος εγκαινίασε και τα ειδικά βραβεία La Liste Mediterranean, τα οποία επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου, τα οποία τιμούν την μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής. 

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste 2

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage παρευρέθηκαν προσωπικότητες από την κοινωνική ζωή του Μονακό όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος και μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής σεφ όπως ο Massimo Bottura, o Joan Roca, η Elena Arzak, η Clare Smyth κ.α., ενώ ειδικό βραβείο συνολικής προσφοράς έλαβε ο "βασιλιάς” της παγκόσμιας γαστρονομίας Alain Ducasse.

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste 1

Η πιο πολυσυζητημένη άφιξη των τελευταίων ετών στην πόλη -ένα δημιούργημα του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου-  είναι και μπαρ, και εστιατόριο, και ταβέρνα, και μαγειρείο.

Το εστιατόριο Pharaoh στη La Liste 3

Αλλά περισσότερο ένας χώρος συνάντησης με βινυλάτες μουσικές, φυσικά κρασιά και πραγματικό φαγητό διά χειρός του βραβευμένου σεφ Παπουτσάκη. 

Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν επίσης από την Ελλάδα, τα εστιατόρια "Delta" και "Ergon".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"