Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Η πρόσοψη του Balthazar © Balthazar

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κανείς στο "Balthazar" αλλά μάλλον αυτούς τους γνωρίζεις. Το bar restaurant στο νεοκλασικό κτίριο του 1897 έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από ένα all time classic στέκι της πόλης και τα περί της εστίασης δρώμενα σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν εξελίσσεται. 

Και εγένετο "Penthouse"

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο "Balthazar" ονομάζεται "Penthouse" και έκανε πρεμιέρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του δημοφιλούς σημείου στην οδό Τσόχα, σαν αυτόνομο μαγαζί και με δική του ξεχωριστή αισθητική, σερβίροντας το μενού που είναι διαθέσιμο στο βασικό section του bar restaurant και φέρει, ασφαλώς, την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο εν λόγω χώρος διαθέτει dining, lounge και μπαρ areas και προς το παρόν λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 19.30.

Η νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή ωστόσο δείχνει αεικίνητη αυτό το διάστημα. Μετά το opening του νέου, κομψού και νόστιμου "Izakaya" στη Λουκιανού, έχει στα σκαριά ένα ακόμη project, που θα δώσει ξανά πνοή στο σημείο που κάποτε φιλοξενούσε το "Kitty Cat" και το "Dybbuk". Στον αριθμό 7 της Σταδίου αναμένεται -σύμφωνα πάντοτε με τις έως τώρα πληροφορίες- προς τα τέλη Μαρτίου/ αρχές Απριλίου ένα concept με ασιατικό προσανατολισμό στο γευστικό κομμάτι αλλά και σε εκείνο της αισθητικής, σε συνεργασία με μία ακόμη πολύ αξιόλογη ομάδα επιχειρηματιών.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.