Κολωνάκι: και ξανά προς τη δόξα τραβά

Όσο τα έργα του μετρό δίνουν μια πρόγευση του μέλλοντος στη διάσημη πλατεία, μια σειρά από ολοκαίνουργιες και πρόσφατες αφίξεις και ανακατατάξεις αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον μας για την αγαπημένη πιάτσα.

izakaya

Izakaya

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο που γνωρίσαμε πριν χρόνια στην οδό Λεβέντη απέκτησε μόλις νέα έδρα στην οδό Λουκιανού, πλάι στο ιστορικό "Rock’n’Roll". Διάκοσμος λουλουδιασμένος και ατμοσφαιρικός, εντυπωσιακή μπάρα με κοκτέιλ διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, αλλά και ανοικτή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Κότσαλη που προτείνει fusion ιαπωνικές γεύσεις, σπέσιαλ nigiri και κρεατικά στη robata. 

zano

Zano

Του κουτιού επίσης το ολοκαίνουργιο ρεστοράν της οδού Αναγνωστοπούλου που σκηνογράφησε ο Αντώνης Καλογρίδης συνενώνοντας στοιχεία μητροπολιτικά και κλασικά. Την κουζίνα δημιούργησε και επιμελείται ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, εστιάζοντας στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις όπως οι κροκέτες παστουρμά, το χταπόδι με μαρμελάδα κάππαρης και οι παπαρδέλες παστιτσάδα. 

nido

Nido

Έχοντας μόλις φυσήξει επτά πολύ πετυχημένα κεράκια για το "Simul" του, που βρίσκεται επίσης στο Κολωνάκι, ο Νίκος Θωμάς βάζει πυρετωδώς τις τελευταίες πινελιές στη νέα του πρόταση. Τιτλοφορείται "Nido" που σημαίνει φωλιά και θα είναι ένα ζεστό και φιλικό tapas bar, με ενδιαφέροντα μικρά πιάτα, αξιόλογα κρασιά και προσιτές τιμές, που θα φωλιάσει οσονούπω στο χώρο του παλιού "Izakaya".  

drakoulis

Dry & Raw Kolonaki

Ακόμα μία έδρα για την premium κρεατοφαγία με τη σφραγίδα του Στράτου Δρακούλη, αυτήν την φορά στο εμβληματικό σημείο του ιστορικού "Central" στην πλατεία. Ατμόσφαιρα members club, spiritual μουσικές, η μπάρα πάντα στη θέση της, όπως και τα ειδικά ψυγεία όπου ωριμάζουν εκλεκτές κοπές. 

kiku

Kiku

Από το 12 της Δημοκρίτου στο 21 της Ξενοκράτους μετακόμισε πριν λίγο καιρό το ονομαστό εστιατόριο που μετρά τριάντα χρόνια ιστορίας στο Κολωνάκι. Τα νεοκλασικά δομικά στοιχεία της νέας του "κατοικίας" αναδείχθηκαν και συνδυάστηκαν με τη χαρακτηριστική ιαπωνική ατμόσφαιρα του "Kiku" και βεβαίως τις ανάλογες γεύσεις. 

alex

Al3x the Fresh Pasta Bar

Έκανε όνομα για τα φρέσκα ζυμαρικά του το στέκι αυτό που δημιούργησε η σεφ Άλεξ Βασιλάτου στην πλατεία Δεξαμενής και η δημοφιλία του το ακολουθεί και στο νέο του πόστο στην οδό Μασσαλίας. Περιβάλλον χαλαρό, με όμορφες γωνιές για να χαρείς το κρασί σου παρέα με την αλλιώτικη καρμπονάρα "ναυαγός", το "καπνάκι" με πλούσια κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και κάσιους και άλλες signature προτάσεις. 


 

Περισσότερες πληροφορίες

Al3x the Fresh Pasta Bar

Μασσαλίας 16, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Dry & Raw by Drakoulis

Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Zano Athens

Αναγνωστοπούλου 1, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Izakaya

Λουκιανού 8, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
07/05/2024

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.