"Liquid Shadows Exhibition": Οι "ρευστές σκιές" του σεφ Δημήτρη Κονταράτου στο 10GR Hotel & Wine Bar

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και πλήθος τεχνικών παρουσιάζονται στην έκθεση του σεφ Δημήτρη Κονταράτου που θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα πιο αξιόλογα wine bars της Παλιάς πόλης της Ρόδου.

Κονταράτος

Η τέχνη της ζωγραφικής είναι μία από τις πιο δημιουργικές μεθόδους έκφρασης και συχνά αποσυμπίεσης. Η νέα έκθεση ενός από τους πιο αξιόλογους Ροδίτες σεφ, του Δημήτρη Κονταράτου, "Ρευστές σκιές – Liquid Shadows" που εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου (8 μ.μ), είναι τρανή απόδειξη αφού αποτυπώνει -όπως ο ίδιος λέει- σε έργα μοντέρνας αισθητικής τον τρόπο που η τέχνη λειτουργεί ως μέσο έκφρασης και διαφυγής από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κονταράτος

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής (Pouring Drawing) σε συνδυασμό με φυσικά υλικά (φυτά, οστά, κοράλλια, υλικά τρισδιάστατης εκτύπωσης (PLA, γύψο), καθώς και πλήθος τεχνικών (φύσημα, παλέτα, έκχυση) παρουσιαζονται πάνω σε καμβά με ακρυλικά, τέμπερες, σπρέι περασμένα στο τελείωμα με υγρό γυαλί που προστατεύει τα έργα. Η τεχνική που δουλεύει επιδέξια ο σεφ παράλληλα δίνει την αίσθηση ότι τα τρισδιάστατα υλικά που προστίθενται πάνω στον καμβά ξεπροβάλουν από μία υγρή μαρμάρινη επιφάνεια. Τα περισσότερα υλικά  των έργων έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια περίπατων του σεφ τη φύση της Ρόδου ενώ μέσα από την παρουσίαση της συγκεκριμένης συλλογής ο ίδιος προσπαθεί να ακυρώσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να γίνει παράδειγμα προς τους συναδέλφους του, προτείνοντας τρόπους χαλάρωσης και δημιουργικής διαφυγής. Την έκθεση επιμελείται ο Πάνος Χατζηϊωάννου.

10GR Hotel & Wine Bar, Πολυδώρου 16 & Αγισάνδρου 9, Ρόδος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!