"Δούκισσα": Η γιορτινή εκδοχή της τοπικής γεύσης

Φιλόξενο στέκι ταυτισμένο με την ελληνικότητα και τη σπιτική φροντίδα και προικισμένο με μια καταπράσινη αυλή-στολίδι στο Χαλάνδρι, η "Δούκισσα" γίνεται πεδίο δράσης εκλεκτής καλοφαγίας για όλες τις περιστάσεις.

Doukissa

Φιλόξενο στέκι ταυτισμένο με την ελληνικότητα και τη σπιτική φροντίδα και προικισμένο με μια καταπράσινη αυλή-στολίδι στο Χαλάνδρι, η "Δούκισσα" γίνεται πεδίο δράσης εκλεκτής καλοφαγίας για όλες τις περιστάσεις. Πόσο μάλλον για τις γιορτινές εξόδους, όπου ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και η θαλπωρή του τζακιού στη σάλα συντονίζονται υπέροχα με την απλόχερη αρχοντική κουζίνα, που επαναδιατυπώνει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα χωρίς να περιορίζεται σε ό,τι γράφει το μενού. Εποχικές προσθήκες με εκλεκτά υλικά πρωταγωνιστούν σε πιάτα-αστέρια, όπως το κριθαρότο μανιταριών με πικάντικο λουκάνικο και λάδι τρούφας, καθώς σιγοντάρουν τα all time classics μεζοδολογήματα. Το περίφημο χουνκιάρ μπεγεντί, τα ζουμερά σουτζουκάκια προβατίνας και το μερακλίδικο σπετζοφάι καθοδηγούν μαεστρικά το γευστικό ταξίδι. Εμβληματικές γεύσεις αναβιώνουν οι συνθέσεις μεζέδων που εμπλουτίζονται από τους ανάλαφρους ντοματοκεφτέδες με κρέμα βασιλικού.

Περισσότερες πληροφορίες

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.