"Παπαφίγκος": Χριστουγεννιάτικα μεζεδοκαμώματα στην καρδιά του Πειραιά

Στην πιο όμορφη γειτονιά του Πειραιά, το Πασαλιμάνι, εκεί που τα χρώματα στον ουρανό είναι διαφορετικά αισθησιακά κατά το άσμα, συναντάς μια νέα hot είσοδο στην εστίαση της περιοχής.

«Παπαφίγκος»

Στην πιο όμορφη γειτονιά του Πειραιά, το Πασαλιμάνι, εκεί που τα χρώματα στον ουρανό είναι διαφορετικά αισθησιακά κατά το άσμα, συναντάς μια νέα hot είσοδο στην εστίαση της περιοχής, τον "Παπαφίγκο” με το όνομα, το cool περιβάλλον, τις μεσογειακές του γεύσεις και τα εκλεκτά του αποστάγματα. 

Papafigos

Οι συντελεστές του με αγάπη και περίσσιο μεράκι, δίνουν σάρκα και οστά στο όραμά τους, που δεν είναι άλλο από την αναβίωση του αυθεντικού, παραδοσιακού ρακάδικου, με δόξα και τιμή, μέσα από ένα σύγχρονο, εναλλακτικό, μοντέρνο πρίσμα, συνδυάζοντας όλη την μαγεία της μεσογειακής κουζίνας με υψηλής ποιότητας ρακί, τσίπουρο ή κρασί. 

Papafigos

Ο χώρος προσεγμένος και ζεστός, με λεπτομέρειες από φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο, διαμορφώνουν έντεχνα μια μίνιμαλ ατμόσφαιρα που σε υποδέχεται για εθιστικό φαγοπότι, συντροφιά με μαγευτική θέα. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, στην προμήθεια των πρώτων υλών από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα, ο "Παπαφίγκος”, αναδεικνύει ακαταμάχητες τοπικές συνταγές από κάθε γωνιά της χώρας. Αναζητήστε τα μερακλίδικα μεζεκλίκια του, γεύσεις του Αιγαίου με έντονο άρωμα φρεσκάδας, ζυμαρικά με θαλασσινά αλλά και χωρίς, και κλασικά πιάτα με "προχώ” απόδοση. Φυσικά τις απολαυστικές μπουκιές σου, συνοδεύουν αλλεπάλληλα ποτήρια από βιολογικό κρασί και ρακή, καθώς και ετικέτες εμφιαλωμένων οίνων από προσεγμένες καλλιέργειες. 

Papafigos

Αυτά τα Χριστούγεννα σε προ(σ)καλούν για μοναδικές μεζεδομαχίες με την παρέα ή τους αγαπημένους σου, δίπλα στο κύμα στο πιο όμορφο σημείο τη πόλης. Το τρίπτυχο της επιτυχίας που θα διαπιστώσεις κι εσύ ιδίοις όμμασι, βασίζεται σε μια μυστική συνταγή που περικλείει τα εκλεκτά υλικά και την απόλαυση των θαμώνων, που άμεσα αποτελούν και το φανατικό κοινό του. 

Περισσότερες πληροφορίες

Papafigos Rakadiko

Ακτή Μουτσοπούλου 5, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.