Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

seeds2

Την τελευταία φορά που έφαγα από τα χέρια του Δήμου Σαμουράκη ήταν στο "7 Food Sins" στην Πλάκα το 2019. Χάρηκα τότε μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς σε ένα gastro pub με διάκριση Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής) από τον Michelin. Τώρα όμως ο Σαμουράκης βρίσκεται στο δικό του όμορφο εστιατόριο τo "See/ds" (στο χώρο που ξεκίνησε το "CTC") προτείνοντας τη δική του fine dining γεύση με το όνομα του εστιατορίου να κάνει λογοπαίγνιο με το όνομά του ∙ see – ds, ήτοι Dimos Samourakis. Εν τω μεταξύ, μέχρι ν ανοίξει το "See/ds" με συνεταίρο τον φίλο του Αλέξανδρο Μπελλώνια, έκανε ένα tour μαθητείας σε αστεράτα, 2άστερα και 3άστερα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική σαν τα "Aska", "Aan De Poel", "Alchemist", "Gastrologik", "Lasarte", "Marcus" και "Roca Moo" , και επέστρεψε με κέφι και ιδέες. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή προς τη μοντέρνα σάλα όπου κυριαρχούν το ξύλο το λευκό και το καφέ, ενώ στο πατάρι υπάρχει ένα μοναστηριακό τραπέζι για σπέσιαλ περιπτώσεις.

See/ds

Η πρότασή του περιλαμβάνει 4 μενού γευσιγνωσίας (75, 95, και 125€) και ένα vegan (85€), αλλά μπορείς ευέλικτα να διαλέξεις και δύο βερσιόν αλά καρτ με 3 και 4 πιάτα στα 86€ και 115€ αντιστοίχως. Την κουζίνα του Σαμουράκη διατρέχει μια μεγάλη νοστιμιά και το νοιώθεις από την πρώτη μπουκιά με ένα σνακ φτιαγμένο από crispy παρμεζάνας σε σχήμα μανιταριού που έχει ανάμεσα τους υγρό βελούδο κρέμας μανιταριών. Τρώγοντας την αγκινάρα Ιερουσαλήμ άστραψε στο μυαλό μου η λέξη θαλπωρή, μ' ένα πολύ φινετσάτο τρόπο, συνδυασμένη με φετούλες από ωμά κάστανα, καρύδια και αφρό καφέ. Η κολοκύθα είναι πιάτο τολμηρό που συνδυάζει τη φρουτώδη της γλύκα με μια πρωτότυπη σάλτσα ξυδιού τρούφας και τη σκεπάζει εντυπωσιακά με κολοκυθόσπορους. Πασπαλισμένη με ξινούτσικη και φρουτώδη πούδρα βατόμουρου η δαγκάνα του αστακού γράφει δυναμικά και ταιριάζει πολύ με μαγιονέζα κάρυ. Το "See/ds" είναι από τα καλύτερα opening της σεζόν.

see/ds

Must taste

Καραβίδες 

See/ds

Έρχονται μόλις καψαλισμένες και το άρωμά τους μοσχοβολάει το άρωμά τους. Συντονίζονται ιδανικά με τα επίσης καψαλισμένα baby gem. Η σάλτσα βουτύρου με κρασί vin jaune και την ωραία της οξύτητα ταιριάζει γάντι.

Κόκορας

See/ds

Υπερ-νόστιμος, ζουμερός με τραγανή πέτσα και μεστή υφή, αληθινή δύναμη σαν βελούδινο γάντι του μποξ. Έχει συνοδεία ένα πολύ umami-σιο "μιλφέιγ" από σελινόριζα και σέσκουλα. Υποκλίνομαι στην comfort φινέτσα του.

Πανακότα 

See/ds

Μια πολύ πρωτότυπη σπεσιαλιτέ που κινείται ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό. Πανακότα που θυμίζει ώριμο κατσικίσιο τυρί, κόντρα από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοφιστικέ πικράδα κατιφέ, πανάλαφρος αφρός από κατσικίσιο γάλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.