"Comal": Γιορτινό fun με μεξικάνικη αλεγκρία

Στο cozy bar restaurant του Χαλανδρίου η φινετσάτη μεξικάνικη κουζίνα του Γιάννη Λουκάκου συναντά τα ιδιαίτερα κοκτέιλ και τα happy vibes σε μια ξεχωριστή πρόταση γιορτινής εξόδου.

comal

Το νεοσύστατο Comal στην πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι είναι το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριο του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria). Στον προσεγμένο χώρο του Comal το ποιοτικό μεξικάνικο φαγητό συναντά μια curated λίστα ποτών και κοκτέιλ ενώ η funky μουσική έρχεται να συμπληρώσει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, ποτού αλλά και διασκέδασης.  

Comal

 Η cozy ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της σχεδιαστικής δεινότητας του σχεδιαστή Χάρη Λουρίδα, μας μεταφέρει στο Μεξικό παίζοντας με τα ζεστά χρώματα, τον φωτισμό, τα patterns και τα textures των υλικών όπως το μωσαϊκό, το μασίφ ξύλο και την τεχνητή μαύρη πέτρα που προσιδιάζει στις ηφαιστειογενείς περιοχές του Μεξικό.

Comal

 Άλλωστε η ουσία της φιλοσοφίας του Comal είναι η έμπνευση από το Μεξικό. Το παραδοσιακό σκεύος Comal, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τορτίγιας χαρίζει το όνομά του στο ομώνυμο Bar-Restaurant.  Αποφεύγοντας τόσο τα διακοσμητικά κλισέ όσο και την συνηθισμένη tex-mex γευστική κατεύθυνση μας χαρίζει μια αυθεντικά νόστιμη εμπειρία εμπνευσμένη απο Μεξικάνικο fare με φινέτσα αλλά και παρεΐστικη διάθεση για μοίρασμα. Στο μενού, που εναλλάσσεται μεταξύ κλασικών και "πειραγμένων” επιλογών θα βρείτε σαλάτες, ωμά, ζεστά ορεκτικά, do it yourself tacos, καθώς και ζουμερές επιλογές απο τη robata. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά τη caesar με μαρουλι baby gem που έχει καψαλιστει στη robata, τα tacos με μελιτζάνα και  mole από αμύγδαλο, το ζουμερό καλαμάρι με salsa macha, το χοιρινό carnitas που λιώνει στο στόμα καθώς συνδυάζεται με τις λαχταριστές σάλτσες που ξυπνούν τον ουρανίσκο. 

Comal

Είτε επιλέξετε μια θέση στο όμορφο bar είτε βρεθείτε σε ένα από τα λίγα τραπέζια, μην αμελήσετε να ολοκληρώσετε τη γευστική σας εμπειρία στο Comal με κάποιο από τα εμπνευσμένα κοκτειλ που επιμελήθηκε η ομάδα του The bar in front of the bar (BART) τα οποία συμπληρώνουν αρμονικά το menu. Η βασίλισσα margarita σας περιμένει να την απολαύσετε σε εξαιρετικές κλασικές και μη εκδοχές, ενώ με αντίστοιχο τρόπο φιγουράρει δίπλα της η τσαχπίνα paloma καθώς και άλλα θεματικά κοκτειλ όπως το pico de gallo εμπνευσμένο από την κλασική salsa ή το mexican east side.

Καλό φαγητό, ιδιαίτερα cocktails, fun ατμόσφαιρα και ανεβαστική μουσική - συχνά και από guest DJs  - συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου με στόχο την ποιοτική διασκέδαση. Καθώς η πόλη φοράει σιγά σιγά τα γιορτινά της και όλοι αναζητούμε προτάσεις που συνδυάζουν καλό φαγητό, ποτό και διασκέδαση το Bar-Restaurant Comal αξίζει να μπει στο ραντάρ σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Comal

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.