Το "Brutus Tavern" ξανά κοντά στους meat lovers

Το πολυτελές και ατμοσφαιρικό meat resto μόλις επέστρεψε στο Κολωνάκι με νέες γεύσεις αλλά και τα signature πιάτα που το καθιέρωσαν.

brutus1

Ήταν από τα μαγαζιά που ξεχώρισαν στην κούρσα της δύσκολης περσινής σεζόν το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό steakhouse που δημιούργησε η τριάδα Μωράκης - Μελισσάρης – Κανελλόπουλος στο χώρο του παλιού "Nikkei" στο Κολωνάκι. Αν έψαχνε κανείς τους λόγους της επιτυχίας, πέρα από το κοκαλάκι της νυχτερίδας που αποδεδειγμένα κατέχει η ομάδα του μαγαζιού, θα μπορούσε αφενός να σταθεί στον όμορφο διάκοσμο που συνδυάζει δυνατές δόσεις από κάποια πολυτελή πριβέ λέσχη με ζεστές μπιστρό πινελιές, αφετέρου στις άλλοτε οικείες και άλλοτε εξαντρίκ γεύσεις υπό την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που εκτελεί ο στενός του συνεργάτης Στέφανος Ρίζος. 

Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές διατηρούνται και στο ολοκαίνουργιο μενού του "Brutus", το οποίο επέστρεψε μόλις από τη θερινή του ανάπαυλα. Αναφέρομαι σε πιάτα όπως η χαρακτηριστική κρεατόπιτα του μαγαζιού με την τραγανή κρούστα διακοσμημένη με ένα καλλιγραφικό "Β" που σπάνε απολαυστικά μπροστά σου, η αρωματική και ξινούτσικη σαλάτα άγριων μανιταριών που έρχεται "χιονισμένη" με πεκορίνo αλλά και τα αμαρτωλά ζουμερά μικροσκοπικά burger sliders με πολύ καλό κιμά, παλαιωμένο τσένταρ και τρουφάτη μαγιονέζα. 

brutus2

Πλάι τους, σε μια ειδική βραδιά λίγο προτού το μαγαζί ανοίξει τις πόρτες του για φέτος, γευτήκαμε και νέες προτάσεις της κουζίνας. Την αρχή έκανε ένα πρωτότυπο χούμους με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο και λάδι βασιλικού, ζωηρό, καπνιστό και φινετσάτο, που τρως μαζί με τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα. Αίσθηση καπνού είχαν ακόμα τα ρολά καμένης μελιτζάνας που ακολούθησαν, σε ένα ενδιαφέρον umami-σιο πάντρεμα με κρέμα κουκουναριού, σουσάμι και miso. Ένα πικάντικο λουκάνικο από olive fed χοιρινό, πάλι, εμπνέει την κουζίνα για μια ευφάνταστη "λουκανικόπιτα" που ακουμπά πάνω σε διπλή σάλτσα από πορτοκάλι και espresso με εσπεριδοειδή. Οι εντάσεις του πιάτου δουλεύουν όμορφα, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ταρτάρ μοσχαριού που συνοδεύεται από κρέμα καμένου πράσου, πολύ αιχμηρή και μονοδιάστατη. 

brutus3

Περνώντας στα κύρια, σταθήκαμε στο από πέρσι best seller κοτόπουλο με την πληθωρική νοστιμιά τρούφας, φουαγκρά και σος Αlbufera, και χαρήκαμε δεόντως τη βαθιά κρεατένια νοστιμιά μιας ισπανικής côte de bœuf από Black Angus που ήρθε με το λιπάκι της κολακευμένο από το σωστό ψήσιμο. Εντελώς ανανεωμένος ο γλυκός επίλογος, έφερε στο τραπέζι citrus cake σε στρώσεις με κομψή σος εσπεριδοειδών και τάρτα σοκολάτας με πλούσια γεύση και δροσερό παγωτό κανέλας. 

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 2107240453, τιμή: € 65 - 80 

( + ) Ωραία ατμόσφαιρα, επαγγελματικό σέρβις και φροντισμένη λίστα κρασιών με ετικέτες ελληνικές και νεοκοσμίτικες.

( - ) Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά συνοδευτικά των κρεάτων, τα mac’n’cheese θα στέκονταν καλύτερα με ένα πιο ζωηρό και μαστιχωτό τυρί.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Brutus Tavern

Λεβέντη 3, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.