'Seeds': Κάτι ενδιαφέρον φυτεύει ο Δήμος Σαμουράκης στο παλιό "CTC"

Ένα νέο, ιντριγκαδόρικο γευστικό project προστίθεται στον αθηναϊκό χάρτη από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΚΗΣ SEEDS ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους, στους πρόποδες των Ιλισίων και στη σκιά του -πρώην πια- Χίλτον κουβαλά σημαντική γαστρονομική κληρονομιά, καθώς από αυτό ακριβώς το σημείο συστήθηκε στο κοινό το βραβευμένο πια με αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το συγκεκριμένο σποτ έμεινε ανενεργό για ένα διάστημα αλλά θα αποκτήσει και πάλι μαγειρική ζωή, με τον Δήμο Σαμουράκη και το επερχόμενο "Seeds" να είναι τα νέα σημεία αναφοράς.

Μετά το "CTC", το "Seeds"

Ο ταλαντούχος σεφ που γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά και τα πιάτα του στο "7 Food Sins" της Πλάκας και το "La Maison" της Σαντορίνης ετοιμάζεται να προσθέσει και τον όρο "patron" δίπλα από την επαγγελματική του ιδιότητα, φέρνοντας ένα ακόμη ενδιαφέρον γευστικό project στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, από τις αρχές Νοεμβρίου.  

Μαζί με τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Μπελλώνια, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στον ξενοδοχειακό χώρο, ετοιμάζουν αυτή την περίοδο ένα fine dining εστιατόριο, που θα έχει ως κινητήριες δυνάμεις -πέρα προφανώς από μία προσεγμένη, μοντέρνα κουζίνα- την καινοτόμο σκέψη και την περιέργεια. Η εποχικότητα και η ποιοτική πρώτη ύλη θα είναι οι βασικοί άξονες στα τρία degu μενού (ένα 19 σταδίων, ένα 14 σταδίων και ένα vegetarian) που θα σερβίρονται στο 'Seeds', ενώ θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε αυτά ανά τρίμηνο. 

"Απλό και φινετσάτο" χαρακτηρίζει τον χώρο που θα δημιουργηθεί ο σεφ Σαμουράκης και σε αυτόν θα κυριαρχεί μία ανοιχτή walk-in kitchen, που θα βοηθά τους ανθρώπους της κουζίνας να σερβίρουν οι ίδιοι τα πιάτα. Ο επάνω όροφος του εστιατορίου θα λειτουργήσει ως private dining, διαθέτοντας ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και ένα μπαρ. Εκεί ακριβώς, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και custom made μενού αναλόγως των προτιμήσεών του και κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα της κουζίνας.

Η ονομασία του εστιατορίου έχει διττή σημασία: Αφενός, μεταφράζεται ως "σπόροι" και προέρχεται από το μακροπρόθεσμο όραμα του Δήμου Σαμουράκη για τη δημιουργία ενός χώρου με δική του τράπεζα σπόρων και κατ' επέκταση βοτάνων, μυρωδικών και λαχανικών. Αφετέρου, είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο της λέξης "see" (βλέπω) και τον αρχικών DS, που αντιπροσωπεύουν το όνομα και το επώνυμο του σεφ. 

Περισσότερα προσεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!