''Street Wok'': Βόλτα στην Αθήνα με ένα red box στο χέρι

Το δημοφιλές στέκι παρουσιάζει την ασιατική κουζίνα στην πιο προσιτή, γρήγορη, οικονομική, χορταστική και πάνω απ’ όλα νόστιμη εκδοχή της.

Street Wok

Οι τσάρκες στην καλοκαιρινή πρωτεύουσα γίνονται ακόμα πιο ευχάριστες όταν συνοδεύονται από νόστιμο streetfood, κομμένο και ραμμένο στα γούστα μας. Αυτό ακριβώς βρίσκουμε στο δημοφιλές στέκι που παρουσιάζει την ασιατική κουζίνα στην πιο προσιτή, γρήγορη, οικονομική, χορταστική και πάνω απ’ όλα νόστιμη εκδοχή της, μαγειρεμένη αποκλειστικά στο γουόκ, όπως θα την απολαμβάναμε στις πολυπρόσωπες υπαίθριες αγορές της Ασίας.

Street Wok

Η λογική του μενού είναι πολύ απλή: Διαλέγουμε πρώτα τη βάση (noodles ή ρύζι), στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, κάσιους, λαχανικά κ.λπ.), προσθέτουμε σάλτσα, από teriyaki και sweet chili ή satay μέχρι τη σούπερ καυτερή sichuan και ολοκληρώνουμε με toppings όπως τραγανό κρεμμύδι ή φιστίκι. Χρειάζεται μόλις ελάχιστα λεπτά αναμονής για να φτάσει στα χέρια μας από την ανοιχτή κουζίνα το χαρακτηριστικό κόκκινο μπολάκι, που πραγματικά είναι ταμάμ για τις θερινές μας βόλτες. Οι αναποφάσιστοι μη διστάσετε να ρωτήσετε τους έμπειρους "wokers" για προτάσεις απρόσμενων συνδυασμών στα υλικά, για να φτιάξετε το τέλειο red box που μπορείτε να απολαύσετε επιτόπου ή να πάρετε μαζί σας.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Street Wok

Χαρ. Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Street Wok

Πανόρμου 115Ζ, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Street Wok

Αιόλου 21, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Street Wok

Ελ. Βενιζέλου 37, Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Street Wok

Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Street Wok

Βρυούλων 4, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Street Wok

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.