''Trattoria Μαρίκα'': Από την Ιταλία με νοστιμιά

Ένα ταξίδι μέχρι την Ιταλία μέσω Χαλανδρίου.

Μαρίκα

Ίσως αυτό το ταξίδι στη "γείτονα" που δεν προλάβατε ακόμα να κάνετε, μπορείτε να το ξεκινήσετε από το Χαλάνδρι και από τις όμορφες γεύσεις της Ιταλίας που θα απολαύσετε στον πανέμορφο ανθισμένο κήπο, γεμάτο λουλούδια και δέντρα, της trattoria "Μαρίκα", που λειτουργεί όλη μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Εδώ, στο δροσερό σκηνικό στο πίσω μέρος μιας καλοφτιαγμένης μονοκατοικίας, θα νιώσετε τη γευστική φροντίδα της "Μαρίκας" να σας αγκαλιάζει με comfort food ιταλικής κουζίνας και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.

Μαρίκα

Από το πρωί με brunch και αποκλειστικά ιταλικό καφέ και panini, ομελέτα με μανιτάρια και τρούφα ή bambolini, δηλαδή ζυμαρένια λουκουμαδάκια με ρικότα και λιωμένη σοκολάτα. Για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, οι επιλογές είναι πολλές.

Μαρικα

Ξεκινήστε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με πεπόνι, αμύγδαλο και βινεγκρέτ μελιού, giardiniera με ιταλικό καυτερό τουρσί ανάμεικτων λαχανικών και δροσερή καλοκαιρινή ντοματόσουπα με κρέμα ρικότα και σχοινόπρασο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού έχουν τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα λαχταριστά ραβιολίνι με τυριά και την αυθεντική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντσιάλε, αλλά και τουλάχιστον μία από τις πεντανόστιμες πίτσες με χειροποίητο ζυμάρι, όπως την πίτσα Bianca με καπνιστή πανσέτα, ρικότα και φρέσκα μανιτάρια.

Μαρίκα

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε γλυκό ριζότο Αμαρέτο ή να κα κάνετε μια γλυκιά βόλτα στην Τοσκάνη με την ομώνυμη μους σοκολάτας, χειροποίητες μαρέγκες, αλμυρή καραμέλα, μασκαρπόνε, ροζ πιπέρι και φυλλα δυόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.