''Ρόδακας'': Αστικές αναμνήσεις σε ρετρό κάδρο

Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από παλιές γεύσεις σε μια αθηναϊκή μονοκατοικία.

Ροδακας

Εστιατόριο αναφοράς στην αστική κουζίνα της παλιάς Αθήνας, με διαδρομή που το έχει εδραιώσει στη λίστα όσων αγαπούν τα αυθεντικά ρετρό καλοφαγικά spots της πόλης. Μια αρχοντική μονοκατοικία του 1935 στην υπέροχη γειτονιά του Μετς φιλοξενεί τον "Ρόδακα", που κινείται με άνεση ανάμεσα στη σπιτική αύρα και τη νοσταλγία. Σε μια ατμοσφαιρική σάλα και μια μυστική αυλή, τα σεμέν στους τοίχους, οι υφαντές μαξιλάρες, τα πλεκτά καλάθια και τα έπιπλα-αντίκες μάς ταξιδεύουν στο χρόνο, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από χαρακτηριστικές γεύσεις προικισμένες από το κλασικό αθηναϊκό συνταγολόγιο.

Ροδακας

Έχοντας για βάση του τα εξαιρετικά υλικά, το μενού ανθολογεί γευστικές 
μνήμες, όπως το πεντανόστιμο ραγού μελιτζάνας, αλλά και οι γίγαντες πλακί μαγειρεμένοι με τη σάλτσα τους και αρωματισμένοι με άνηθο.

Ροδακας

Η κουζίνα κινείται σε ρετρό συχνότητα, θυμίζοντάς μας το αυθεντικό σνίτσελ Βιενουά, όπως το ετοίμαζαν στην παλιά Αθήνα, σερβιρισμένο με τραγανές τηγανητές πατάτες, ενώ στα μαγειρευτά ξεχωριστή θέση κατέχουν οι εξαίρετοι λαχανοντολμάδες με άρτιο αβγολέμονο. Για γλυκό κλείσιμο, το αυθεντικό ραβανί Βεροίας που σερβίρεται με παγωτό λουκούμι παίζει μαεστρικά με τις αναμνήσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.