''Grande Dame'': Ένα ανοιχτόκαρδο "σπίτι" στο κέντρο της πόλης

Με βάση τις γνώριμες γεύσεις δημιουργούνται νέες γαστρονομικές παραλλαγές.

Grande dame

Στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού με μακρά ιστορία στην οδό Νίκης, ο δημιουργός του νέου αυτού χώρου και γνωστός σεφ Γιάννης Σολάκης παρουσιάζει αγαπημένες σπεσιαλιτέ των ταβερνών και των αστικών εστιατορίων με σύγχρονη ματιά.

Grande Dame

Αστικός αέρας, σύγχρονες φινετσάτες πινελιές στη διακόσμηση και σήμα κατατεθέν το εντυπωσιακό chef’s table από ξύλο τριανταφυλλιάς δίνουν την πρώτη αίσθηση, ενώ μια tailor-made εγκατάσταση στην καρδιά του μαγαζιού, την ανοιχτή κουζίνα, επιτρέπει αρχέγονα ψησίματα με κάρβουνα, φλόγα και καπνό.

Grande Dame

Αφετηρία των πιάτων του μενού είναι το εδεσματολόγιο κάποιας παλιάς ταβέρνας ή αστικού εστιατορίου με ανάλαφρη και εκσυγχρονισμένη απόδοση. Ταραμοσαλάτα με ούζο και φιλέ αμυγδάλου, αθηναϊκή σαλάτα πλασαρισμένη αλλιώς, χταπόδι καπνισμένο  la minute και σερβιρισμένο με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και μαρμελάδα ντομάτας, λαιμός μαύρου χοίρου στη σχάρα με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και τηγανητές πατάτες με παλαιωμένη γραβιέρα είναι από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ το αφράτο ραβανί με μαρμελάδα φράουλας και το τραγανό κανταΐφι με παγωτό βανίλια παίζουν δυνατά στο γλυκό φινάλε. Ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα των κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.