''Σερσέ λα φαμ'': Η πλατεία του χωριού στο κέντρο της Αθήνας

Μια απόδραση από τον χρόνο προσφέρει το μοντέρνο καφενείο.

Σερσε λα φαμ

Είναι μια σπάνια συνθήκη αυτή που έχει καταφέρει να συνθέσει το "Σερσέ λα Φαμ", το μοντέρνο καφενείο της Μητροπόλεως, που φέρνει αύρα καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας, με την αυθεντική καρτποσταλική σαγήνη του να λειτουργεί ως χρονομηχανή κι απόδραση συγχρόνως.

Σερσε λα φαμ

Φωλιασμένο στην πλατεΐτσα απέναντι από τη Μητρόπολη, απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τα δέντρα και στήνει το ιδανικό σκηνικό όχι μόνο για να αισθανθείς τουρίστας στην πόλη σου, ανάμεσα στο υπόλοιπο multi culti κοινό που συγκεντρώνει από νωρίς για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και χάζι, αλλά και για να νιώσεις σαν να έχεις βρεθεί στην πλατεία του χωριού, χωρίς καν να φύγεις απ’ το κέντρο της πόλης, όταν δίνεις τα απογευματινά σου ραντεβού για τσίπουρο, κρασάκι και μεζέ.

Σερσε λα φαμ 1

Στην αίσθηση σιγοντάρει το μενού που έχει φρεσκάρει η Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, φέρνοντας εδώ την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, και το μοναδικό της χάρισμα για πιάτα που ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς στην αυλή της γιαγιάς.

Σερσε λα φαμ

Για τους early risers, το πρωινό της Σταυριανής, δηλαδή ένας δίσκος γεμάτος εκλεκτές λιχουδιές όπως χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης, κερκυραϊκό νούμπουλο, κρητική γραβιέρα, θυμαρίσιο μέλι και στραγγιστό γιαούρτι, είναι ένα βασιλικό ξεκίνημα για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.