Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ @theworlds50best

Ο οργανισμός πίσω από τα The World’s 50 Best Restaurants και τα The World's 50 Best Bars έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα του με τα πρόσωπα που χαιρετίζονται από τον κόσμο της γεύσης σαν οι leaders της επόμενης ημέρας. Σε ένα ολοήμερο event στο Μπιλμπάο έγιναν γνωστά τα άτομα, όλα κάτω των 35 ετών, που άμεσα ή έμμεσα πρόκειται να επηρεάσουν τις τάσεις και τις εξελίξεις στο πεδίο της τροφής, του ποτού και της γαστρονομίας.

Η 50 Next list κάνει άνοιγμα στην ευρύτερη σκηνή, περιλαμβάνοντας πέρα από σεφ, παραγωγούς, εκπαιδευτές, tech creators και ακτιβιστές. Είναι χωρισμένη σε επτά κατηγορίες: Empowering Educators, Entrepreneurial Creatives, Gamechanging Producers, Hospitality Pioneers, Science Innovators, Tech Disruptors και Trailblazing Activists. 

Στη λίστα, υπάρχουν άτομα από 30 διαφορετικές περιοχές, σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, με τον νεότερο εξ' αυτών να είναι ο 22χρονος Γκανέζος entrepreneur Mustapha Diyaol-Haqq, που έχει συμβάλει σημαντικά στην καινοτομία της αγροτικής ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Diyaol-Haqq και οι συνεργάτες του δημιούργησαν ένα app που μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να 'σαρώνουν' με ακρίβεια τις καλλιέργειές τους και να ανιχνεύουν αν έχουν προσβληθεί από παράσιτα. 

Στην τελευταία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες (Trailblazing Activists) ξεχωρίζει το όνομά του Λευτέρη Αραπάκη. Ο 28χρονος Έλληνας είχε κατά το παρελθόν πραγματοποιήσει -μεταξύ πολλών άλλων ενεργειών- επισκέψεις σε διάφορα νησιά της χώρας μας, προσπαθώντας να πείσει τους ντόπιους ψαράδες να στέλνουν για ανακύκλωση αντί να  πετούν οπουδήποτε αλλού τα πλαστικά που έβρισκαν στα δίχτυα τους.

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Εκτός αυτού, είχε βραβευτεί από τον ΟΗΕ ως "Νέος Πρωταθλητής της Γης" για την οικολογική του δράση. "Ο Λευτέρης έχει εφαρμόσει καινοτόμους τρόπους για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και την παροχή κινήτρων για βιώσιμες πρακτικές. Οι εργασίες καθαρισμού από τον Λευτέρη και την ομάδα του βοηθούν στην αφαίρεση 1,5 τόνου πλαστικού από τη θάλασσα, κάθε εβδομάδα" αναφέρεται σχετικά με τον συμπατριώτη μας ακτιβιστή.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!