6 φρέσκα γευστικά σενάρια στην πόλη

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου, νέες αφίξεις νοστιμίζουν την αθηναϊκή άνοιξη από το κέντρο ως τα προάστια.

jerar

Jerár

Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου στη γειτονιά τους, τη Δάφνη. Η κουζίνα, ανοικτή και πολύ μεγάλη, προτείνει πιάτα για τη μέση του τραπεζιού όπως τα δαντελένια σπανακοπιτάκια, το τηγανιτό κουνέλι σε στιλ nuggets και το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ από χουρμά και ζωμό από πίκλες λαχανικών. 

grandedame

Grande Dame

Κομψή αστική πατίνα με σύγχρονες πινελιές αποπνέει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη στην καρδιά της πόλης. Ο κατάλογος εστιάζει σε κλασικές γεύσεις, όπως η αθηναϊκή σαλάτα και οι γαρίδες Μικρολίμανο που παρουσιάζονται με μοντέρνα διάθεση, καθώς και στα κρεατικά που ψήνονται low tech, στα κάρβουνα, τη φλόγα και τον καπνό. 

nous

Nous

Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός οδηγεί τον χώρο του παλιού "Funky Gourmet" σε νέα εποχή. Εκτυφλωτικό ρουμπινί χρώμα παντού, έργα μοντέρνας τέχνης που αλλάζουν συχνά και στα τραπέζια ωραία στιγμιότυπα σύγχρονης θαλασσοφαγίας όπως η μπουγιαμπέσα με μελάνι σουπιάς και harissa και τα γαλλικά στρείδια με pico de gallo, ντομάτα και κόλιανδρο. 

blueoyster

Blue Oyster

Στην αλεγκρία των φυσαλίδων και των οστράκων ποντάρει η νέα πρόταση των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη από το "Φίτα" σε συνεργασία με τη Φανή Σπυριδάκη και τον Άρη Δούκα του "Noel". Στρείδια, αστακοί, καβούρια, χτένια, καραβίδες και γαρίδες έχουν την τιμητική τους, παρέα με καλοδιαλεγμένες σαμπάνιες, prosecco, κρασιά αλλά και κοκτέιλ.

thessbao

Thess Bao

Δύο μέλη μετρά η διάσημη οικογένεια των "Thess Bao" στη Θεσσαλονίκη, συν το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό αδερφάκι που άνοιξε πριν λίγο καιρό της πόρτες του στην οδό Περικλέους. Τα bao buns που έχουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη είναι δημιουργικά και αλλιώτικα: με γύρο κοτόπουλο Japanese style, με pulled pork με μαύρη μπίρα και μέλι, με πάπια Πεκίνου και άλλα πολλά.

forgetaboutit

Forget About It

Το φρέσκο και μοντέρνο pizza bar βρήκε πριν λίγο καιρό τη θέση του στην πλατεία Ελευθερίας στα Βριλήσσια. Οι γεύσεις με τη φροντίδα του Αλμπέρτο Σιμιλλίδη ανοίγονται από τα ενδιαφέροντα bar bites ως τις καλοφτιαγμένες πίτσες, όπως η Tartufo Bianca με κρέμα τρούφας, φρέσκα μανιτάρια, δεντρολίβανο και μοτσαρέλα, ενώ η μπάρα μπαίνει στη δράση με signature cocktails διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. 

Περισσότερες πληροφορίες

Forget About It

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Jerár

Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.