"Frankie": από την Ιταλία με αγάπη

Ανανεωμένο βρήκαμε το ιταλιάνικο resto των nice n easy στη Νέα Ερυθραία, με νέες γεύσεις που εμπνέονται από τη Μπότα, πολύ καλή πίτσα και pasta fresca.

frankie1

Πρώτο μεταπασχαλινό βράδυ στην ήσυχη ακόμα πόλη και σαν από αντίδραση στην κρεοφαγία των προηγούμενων ημερών χαράσσουμε πορεία ιταλιάνικη και βόρεια με τελικό προορισμό μας το "Frankie" της Νέας Ερυθραίας, που ανήκει, μαζί με το υπό ανακαίνιση "αδερφάκι" του στο Κολωνάκι, στη μεγάλη οικογένεια των nice n easy. Ο χώρος, ένα προνομιακό μαγαζί-γωνία επί της Χαριλάου Τρικούπη, είναι ιδιαίτερα άνετος και διακοσμημένος στο ύφος μιας σύγχρονης trattoria με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες αλλά και όμορφες γωνιές με καναπέδες, που απλώνονται μπροστά στη ζεστασιά του εντυπωσιακού ξυλόφουρνου και της ανοικτής κουζίνας. Επί της υποδοχής συναντάμε τον παλιό μας γνώριμο από το "Da Lu" του Κεφαλαρίου Flavio Grieco που συντονίζει τη δράση με ιταλικό ταμπεραμέντο και φινέτσα, ενώ το τιμόνι της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Νίκος Μαζαρότ υπό την υψηλή εποπτεία του executive chef των nice n easy Χρίστου Αθανασιάδη. 

frankie4

Ο ανανεωμένος ανοιξιάτικος κατάλογος εμπνέεται από κλασικές συνταγές της Μπότας και ταυτόχρονα βάζει στο παιχνίδι και κάποια πιάτα σε πιο μοντέρνο ύφος με ιταλικές και ευρύτερα μεσογειακές αναφορές. Αξίζει να κάνετε την αρχή με τις γαρίδες πανέ που κατεβαίνουν από τη φωτιά χρυσαφένιες και ζουμερές συνοδεία μιας δροσερής και αρωματικής σαλατούλας με κινόα, φακές και πολύ καλή μαγιονέζα βασιλικού, όπως και τα εξίσου σωστά τηγανισμένα arancini που κλείνουν μέσα τους τα υλικά του μουσακά (κιμάς, μελιτζάνα, μπεσαμέλ). 

frankie3

Η πίτσα του "Frankie" παραμένει δυνατό χαρτί από την πρώτη στιγμή. Τη φτιάχνουν με δικό τους ζυμάρι που ωριμάζει για 24 ώρες κι έρχεται πραγματικός αφρός, με τις άκρες καψαλισμένες τόσο όσο, λεπτή στο κέντρο και με πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς υλικών, όπως η Zucca που παντρεύει τη γλυκιά κολοκύθα με το αλμυροπικάντικο στοιχείο του αλλαντικού copa και το δροσερό αφρό από ρικότα. Από τα επίσης αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, τιμήσαμε τα καλοφτιαγμένα ραβιόλι cacio e pepe που σερβίρονται σε μια πυκνή και ιδιαίτερα αρωματική σος από κρασί Marsala, ενώ πολύ σωστό και ισορροπημένο ήρθε το ριζότο παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και καραβίδα στη σχάρα.

Τριγύρω δεν λείπουν ακόμα κάποιες προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας και το ψάρι, αλλά και αξιόλογα vegan και vegetarian πιάτα αν κρίνουμε από το φίνο και σοφιστικέ steak κουνουπιδιού που δοκιμάσαμε εμείς, με κρέμα καμμένου κουνουπιδιού και σάλτσα σελινόριζας. Κλείσαμε σε κλασικό ιταλιάνικο ύφος, με ήπια γλυκό τιραμισού και προφιτερόλ με χειροποίητα σου, αλλά και πολύ καλή γκράπα που παλαιώνει επί τόπου σε ξύλινα βαρελάκια. 

Χ. Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία, 2108003851, τιμή: € 30 – 35

( + ) Στα βαρελάκια τους παλαιώνουν ακόμα Negroni και Old Fashioned που είναι ωραία ιδέα για το ξεκίνημα του γεύματος, ενώ η πλούσια λίστα κρασιών προσφέρει λύσεις για κάθε διάθεση. 
( - ) Τα ρολάκια τυριού taleggio με κρέμα κρεμμυδιού και μαρμελάδα σύκο χρειάζονται μια αναθερώρηση στο τηγάνισμα γιατί μας ήρθαν "χλωμά" και άτονα. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!