Τα "Καραμανλίδικα του Φάνη" σε πασχαλινή διάθεση

Με νηστίσιμες ιδέες και πολλές νοστιμιές για το πασχαλινό τραπέζι μας υποδέχεται το αγαπημένο spot του κέντρου.

karamnlidika

Είναι από τις αγαπημένες μας νόστιμες στάσεις όταν βολτάρουμε στο κέντρο τα "Καραμανλίδικα του Φάνη", μια και μπορούμε τόσο να κάνουμε προμήθειες σε εκλεκτά μερακλίδικα αλλαντικά και όχι μόνο για το σπίτι, όσο και να απολαύσουμε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια. Ένεκα της νηστείας μάλιστα αυτές τις ημέρες στα τραπέζια του κυκλοφορούν και λιγότερο "αμαρτωλές" γεύσεις όπως η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, τα ντολμαδάκια, η φάβα Φενεού και οι μελιτζάνες με κολοκυθάκια σε καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας που θα χαρούμε είτε επί τόπου είτε στην "κρυμμένη" ταράτσα στα ψηλά του νεοκλασικού κτιρίου μαζί με ωραία θέα στην πόλη. Όσο για το πασχαλινό τραπέζι στο σπίτι, βρίσκουμε από παστουρμά και σουτζούκι καραμανλίδικο μέχρι παστράμι μοσχαρίσιο, σαλάμι Λευκάδας αλλά και καλοδιαλεγμένα τυριά όπως γραβιέρα Κοζάνης και μανούρα από τη Μήλο.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.