Η Japanese pub του Άρη Βεζενέ είναι free as a "Birdman"

Πιο ήσυχη ελέω συνθηκών αλλά και με ανανεωμένη την εκλεκτή κολεξιόν της σε γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori, nigiri μοσχαριού και όχι μόνο βρήκαμε την Japanese pub του Άρη Βεζενέ στην καρδιά της πόλης.

birdman

Είχα να βρεθώ στο "Birdman" από την προ της πανδημίας εποχή, τότε δηλαδή που συνωστιζόμασταν χωρίς ενοχές στην τεράστια μπάρα προκειμένου να απολαύσουμε τα σπέσιαλ yakitori, τα καλά ποτά, τις βελούδινες μουσικές και το εν γένει αλλιώτικο στιλάκι εξόδου που κόμιζε η πολυσυζητημένη γιαπωνέζικη pub του Άρη Βεζενέ στην καρδιά της πόλης. Ο ίδιος αργά το βράδυ σε ένα πέταγμα του από το "Vezene" μου το περιγράφει ως "μια γωνιά της πόλης που ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί και σε περιμένει". 

Για να είμαι ειλικρινής, μου έλειψε αυτός ο παλμός της ευωχίας εκείνο το βράδυ που ξαναβρέθηκα εκεί, καθώς ήταν περισσότερες οι παρέες στα τραπέζια που βγαίνουν στα πεζοδρόμια μπροστά από τις δύο εισόδους του μαγαζιού παρά μέσα σε αυτό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού βέβαια, μια και στην παρούσα φάση χαίρεσαι με περισσότερη άνεση το φαγητό στη μπάρα του "Birdman", το οποίο συν των χρόνω έχει εξελιχθεί έχοντας πάντα σαν αφετηρία το πάθος του Βεζενέ για τα σπέσιαλ κρεατικά, τις πρωτότυπες κοπές και τα σιτέματα, που τα αγκαλιάζει με μια ολιστική φιλοσοφία η οποία δεν επιτρέπει σε τίποτα να πάει χαμένο. Που και που ιαπωνικά και μη αρτύματα μπαίνουν διακριτικά στο παιχνίδι, όμως σε κάθε περίπτωση το καλό κρέας πρωταγωνιστεί. 

birdman2

 

Το Birdman tataki είναι εξαιρετικό, με λεπτές φέτες από Wagyu rump steak πλεγμένες σαν αρχαιοελληνικό περιδέραιο και ραντισμένες με λάδι ponzu και λάιμ που το φωτίζουν. Το ίδιο και τα διαφόρων ειδών μοσχαρίσια nigiri που πρώτα και κύρια σερβίρονται με πολύ καλό ρύζι που επιτρέπει στο εκλεκτό τους φορτίο να λάμψει. Η ενότητα του κοτόπουλου είναι πραγματική ακτινογραφία του δημοφιλούς πουλερικού, προσφέροντας σε yakitori τόσο το μπούτι, το στήθος και τη φτερούγα όσο και την πετσούλα με καπνιστή ponzu, αλλά και την καρδιά με ιαπωνική σος tare για τους ρέκτες του είδους.

Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά που δοκίμασα ακόμα "καρφιτσωμένα" σε γιαπωνέζικα σουβλάκια θα ξεχωρίσω τις πράσινες πιπεριές για την απίθανη καψαλισμένη τους γλύκα, το Wagyu chuck flap με την ιδανική αίσθηση λίπους και δροσιάς από τη βινεγκρέτ σέλερι, όπως επίσης και τις γαρίδες που φυλακίζουν στους χυμούς τους όλη τη γεύση της θάλασσας. 

birdman3


Το περίφημο smash burger του "Birdman" αλλά και τα γιαπωνέζικα σάντουιτς sando ανήκουν στις πιο comfort επιλογές του καταλόγου, παρουσιάζουν ωστόσο την ίδια στιγμή δύο από τα πλέον δημοφιλή street food εδέσματα της εποχής στην ιδανική τους εκδοχή, με άψογους συνδυασμούς και αναλογίες υλικών, κάνοντας σε με κάθε μπουκιά να αδημονείς για την επόμενη. Σημειώστε τέλος, πως δυσεύρετα καλούδια κάνουν συχνά πυκνά τις εμφανίσεις τους στις προτάσεις ημέρας, για τις οποίες θα σας ενημερώσει το προσωπικό του μαγαζιού που περιποιείται με γνώση και σβελτάδα. 

(+) Τα καλοφτιαγμένα highballs της μπάρας προσφέρουν δροσιστική και ελαφριά συνοδεία στις γεύσεις αξιοποιώντας την πλούσια συλλογή από premium γιαπωνέζικα spirits και όχι μόνο που φιγουράρουν στον κατάλογο. 

(-) Τα σουβλάκια από λεπτό διάφραγμα Wagyu με shiso dressing ήταν κάπως άτονα και χωρίς το γευστικό βάθος των υπολοίπων. 

Περισσότερες πληροφορίες

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.