"Philos": Άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Σόλωνος

Το σοφιστικέ στέκι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έκλεισε λόγω της πανδημίας, επέστρεψε πριν λίγο καιρό όχι ως concept store μεν, διατηρώντας τον κομψό χαρακτήρα του δε.

Philos Athens Ελευθερία Βασιλειάδη

Είναι γοητευτικός ο "φίλος" της Σόλωνος και σέβεται την ιστορία του νεοκλασικού διατηρητέου του 1937 που τον φιλοξενεί. Η πόρτα με τους ταμπλάδες του άνοιξε ξανά, οι σάλες του ξαναφωτίστηκαν, οι φωτιές στην ανοιχτή κουζίνα με το όμορφο παλιό κιγκλίδωμα ως καλλιτεχνική εγκατάσταση πάνω από την είσοδό της, άναψαν.

Στην κομψή ψηλοτάβανη σάλα με τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα old school τραπεζοκαθίσματα με πολύ διακριτικές μοντέρνες πινελιές, σημείο αναφοράς είναι τα πουλιά origami που κρέμονται από την οροφή, φτιαγμένα από την ιδιοκτήτρια Μαριλένα Εμμανουήλη. Αυτόν τον καιρό, αντί μουσικής από τα ηχεία ακούγονται τιτιβίσματα, ιδέα που ενισχύει τη χαλαρωτική αύρα ενός χώρου διαμορφωμένου ώστε να αναδεικνύεται η φυσική του φθορά με άποψη σε όλα τα επίπεδα. Στον δεύτερο όροφο, που συνδέει με το ισόγειο μια όμορφη εσωτερική ξύλινη σκάλα, διαθέτουν για πιο prive έξοδο, δεύτερη σάλα με τραπέζι έξι ατόμων ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και το μερικών μόλις τετραγωνικών ατμοσφαιρικό "speakeasy" bar που φιλοξενεί το πολύ 5 άτομα.

Philos
Ελευθερία Βασιλειάδη

Λειτουργούν από το πρωί για καφέ και brunch, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα για μεσημεριανό ή δείπνο σερβίροντας πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές όπως ριζότο με μύδια και αυγοτάραχο, αρνάκι Μάνης με ρεβιθάδα και αφρό αυγολέμονου, με την επιμέλεια του σεφ Σωτήρη Γιαννόπουλου. Θα βρείτε επίσης και ενδιαφέρουσες επιλεγμένες εκδόσεις από τον ελληνικό και διεθνή τύπο που είναι διαθέσιμες για αγορά. 

Τρίτη-Παρασκευή: 9 π.μ -2 μ.μ: πρωινό & brunch, 2 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο
Σάββατο: 10 π.μ – 3 μ.μ: πρωινό και brunch, 3 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο.
Κυριακή: 10 π.μ – 6 μ.μ: Brunch
Δευτέρα κλειστά. Μπαρ: Από τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Philos

Σόλωνος 32, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.