"Taco Loco": Η μεξικάνικη "τρέλα" της Κολοκοτρώνη

Προσγειώθηκε στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη πριν έναν μόλις μήνα και είναι μικρό αλλά θαυματουργό.

Taco Loco

Η "τρέλα" των μεξικάνικων συνεχίζεται με το ελληνικό κοινό να "χορεύει" ρυθμικά στα γευστικά vibes των τάκος και των μπουρίτος. Το κέντρο της Αθήνας είναι κομβικό σημείο συνάντησης πολυεθνικών spot και το "Taco Loco", που άνοιξε πρόσφατα, συμπληρώνει τον πολύχρωμο καμβά με λατινοαμερικάνικα χρώματα. 

Ο Τάσος, ο Διονύσης, ο Παναγιώτης και ο Βασίλης υλοποίησαν την ιδέα ενός τύπου "καντίνας" μικρού μαγαζιού όπου μετρημένες επιλογές μεξικάνικου street food έχουν την τιμητική τους συνοδεία περιορισμένων επιλογών σε μπύρες, κοκτέιλ και αναψυκτικά. Το φαγητό εδώ είναι γρήγορο, όχι όμως πρόχειρο. Οι γεύσεις είναι προσαρμοσμένες στα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τους περισσότερους συνδυασμούς να είναι πικάντικοι και όχι ιδιαίτερα καυτεροί εκτός αν το ζητήσετε. Στα πέντε μόλις entradas (ορεκτικά) θα βρείτε νάτσος, ψητό καλαμπόκι, quesadilla αλλά και δύο σαλάτες, ενώ tacos, burritos και chimichangas παίζουν με γεμίσεις από πικάντικο κιμά και ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό που μαρινάρονται και σιγομαγειρεύονται για περίπου 4-6 ώρες. Από τα tacos ξεχωρίσαμε το ελαφρώς πικάντικο carne asada με μοσχάρι, κρέμα τυριού με χαλαπένιο, δική τους πίκλα κρεμμυδιού που σπάει την αψάδα, αβοκάντο και μια ελληνική νότα, λίγο ανθότυρο. Το burrito con pollo (με κοτόπουλο) είναι πληθωρικό και χορταστικό με ρύζι, μπέικον και δροσερό pico de gallo που ισορροπεί το σύνολο προσδίδοντας φρεσκάδα σε κάθε μπουκιά. Έχουν και κάτι από Tex-Mex όπως το chili con carne που θα δοκιμάσετε σε νόστιμα chimichangas, με ωραία τραγανή κρούστα από πάνκο, πικάντικο κιμά μαγειρεμένο με πιπεριές chipotle, τεκίλα και μπαχαρικά. Ολοκληρώστε την full Mexican εμπειρία με δροσερή μπύρα, μία paloma ή margarita. 

Περισσότερες πληροφορίες

Taco Loco

Κολοκοτρώνη 39, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
07/05/2024

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.