"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού «Ζέφυρου» του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

Alancia1

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς έκανε πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Alancia" της Γλυφάδας, που δημιούργησε ο ιδιοκτήτης του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου Γιώργος Παναγιώτου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Στρατίκη, με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχεία. Ο χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες είναι ανοιχτόκαρδος, ενώ ο πλούσιος κατάλογος εστιάζει αναμενόμενα στο ψάρι και τα θαλασσινά που προτείνονται σε συνταγές κλασικές και μοντέρνες, χωρίς όμως να λείπουν και οι προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας

Alancia2

Σεβίτσε από φρέσκο ψάρι με φύκια wakame και σάλτσα από εσπεριδοειδή, ριζότο χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο, φινόκιο και φρέσκια ντομάτα, φιλετίνια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάσιους, ξινόμηλο και ανανά με σάλτσα κάρι αλλά και steak burger με Rib Eye και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι κάποια από τα πιάτα του καταλόγου, που διανθίζονται ακόμα με πολλές και διαφορετικές σαλάτες, θαλασσινή pasta και risotti, καθώς και φρέσκο ψάρι. Δεν λείπουν επίσης ενδιαφέροντα πλατό θαλασσινών και κρεατικών, bao buns και άλλες fingerfood ιδέες για όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ, προκειμένου να συνοδεύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Alancia

Μάρκου Μπότσαρη 14, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.