Τα comfort στέκια της καρδιάς μας

Όσο κι αν το ρίξαμε έξω τις γιορτές (ή και όχι), αυτές τις μέρες επιστρέφουμε με όρεξη σε μέρη δοκιμασμένα που μας ζεσταίνουν την καρδιά και το στομάχι.

Vlassis

Βλάσσης
Οι φυλλωσιές κρατούν μακριά τη βοή της Μιχαλακοπούλου και οι μαρμίτες στο ατμοσφαιρικό και ιντελεκτουέλ εστιατόριο έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους. Στα οπωσδήποτε φριγαδέλι, χουνκιάρ μπεγιεντί και σοφρίτο, ενώ στα ημέρας εμφανίζονται σταθερά αχνιστές σούπες, σελινόριζα αλά πολίτα και ιμάμ με τσακώνικες μελιτζάνες.

Vrasto

Το Βραστό
Έχει ξεπεράσει τον μισό αιώνα ιστορίας και συνεχίζει δυναμικά, με ανανεωμένο πρόσωπο στη Ρεματιά του Χαλανδρίου. Θα τιμήσετε φυσικά το θερμαντικό πιάτο που δίνει το όνομα του στο μαγαζί, τις πίτες με χειροποίητο φύλλο και τις κρεατονοστιμιές στη σχάρα, ρίχνοντας όμως μια ματιά και στα πιάτα ημέρας που περιλαμβάνουν παραδοσιακά μαγειρευτά. 

oikonomou

Οικονόμου
Απαράλλακτο ύφος "πάμε σαν άλλοτε" και στα τραπέζια του κλασικού μαγειρείου των Πετραλώνων με ιστορία από το 1930, ένα μιξ παλαιών και νέων θαμώνων, που απολαμβάνουν παραδοσιακές νοστιμιές στην κατσαρόλα και τον φούρνο: λαδερά, λαχανοντολμάδες, στιφάδο, αρνί με πατάτες στο φούρνο και άλλα πολλά που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. 

NostimiesMairis

Οι Νοστιμιές της Μαίρης
Εραστές της ατμόσφαιρας της πλατείας του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ηθοποιοί μετά τις παραστάσεις στα γύρω θέατρα, όλοι έχουν τη θέση τους στο ζεστό μαγειρείο της Μαίρης και μαζί το αγαπημένο τους πιάτο που διαλέγουν από τη βιτρίνα με τις μεγάλες λαμαρίνες: μπιφτέκια, σουτζουκάκια, όλων των ειδών τα λαδερά, πολύ καλός χειροποίητος πουρές πατάτας αλλά και κρεατικά στη σχάρα.

toavrgotoukokora

Το Αυγό του Κόκορα
Αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών και όχι μόνο, από την εποχή που μεσουρανούσε στην Κυψέλη μέχρι σήμερα που συνεχίζει την πορεία του στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου. Κοκορόσουπα και ξεκοκαλισμένο κοκορόπουλο στα must, παρέα με πολλά πιάτα της ώρας, μαγειρευτά και φρεσκοκομμένες πληθωρικές σαλάτες.  

Vasilis

Βασίλης
Το ντεκόρ μπορεί να έχει αλλάξει με πινελιές ζεστές και μοντέρνες, ο κατάλογος ωστόσο στην κλασική αυτή ταβέρνα της Κηφισιάς παραμένει απαράλλακτος από το 1983. Στα ορεκτικά μιλάει το σωστό τηγάνι μαζί με χερίσια ντολμαδάκια αλλά και αφράτη γαρδούμπα για τους ρέκτες του είδους, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ωραία μαγειρευτά αλλά και κρεατικά, ψημένα με μαστοριά και γνώση. 

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.