"Brasserie Lorraine": Κολωνάκι αλά φρανσέζ

Κομψή γαλλική ατμόσφαιρα με αύρα από τα παλιά αλλά και γεύσεις που αντλούν έμπνευση από τις σπεσιαλιτέ των μπρασερί με μοντέρνα διάθεση.

BrasserieLorraine1

Μοιάζει να βρίσκεται σε έναν δικό της κόσμο η πολύ όμορφη "Brasserie Lorraine" που άνοιξε και λειτούργησε για ελάχιστο διάστημα πριν την πρώτη καραντίνα στο Κολωνάκι. Κοντά μας επέστρεψε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, παραμένοντας ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και βγαλμένη θαρρείς από άλλες εποχές, με αύρα γαλλική. Σκούρα μπουαζερί στους τοίχους που κατά τόπους "σπάει" με φλοράλ ταπετσαρίες, μαρμάρινα τραπέζια και μπάρα, πράσινο βελούδο στις καρέκλες αλλά και τους καναπέδες που γεμίζουν τη μια πλευρά του μαγαζιού, θυμίζοντας κουπέ στο Οριάν Εξπρές. Το προσωπικό περιποιείται ευγενικά μέσα σε κομψές ασπρόμαυρες στολές, ενώ αρκετές ημέρες της εβδομάδας θέση στο βίντατζ πιάνο παίρνει ο Μιχάλης Ζέης με τραγούδια παλιά και καινούργια που διανθίζουν ευχάριστα το δείπνο.

BrasserieLorraine2

Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο σεφ Παναγιώτης Ζώκος, ο οποίος παρουσιάζει γεύσεις που εμπνέονται από το πλούσιο συνταγολόγιο των μπρασερί αλλά την ίδια στιγμή έχουν και ενδιαφέροντα μοντέρνα twists: ιδιαίτερα νόστιμη σούπα πατάτας παρμαντιέ με γλυκογήινες νότες από χουρμά και φουντούκι, σπιτικά καπνιστός σολομός με αλαβάστρινη σάρκα που έχει για συνοδεία αρωματική σος ρεμουλάντ,  ντελικάτο ζεστό φουαγκρά που περιχύνεται με γλυκιά κολοκύθα και πιπεράτη γκαστρίκ. Πλάι τους, μια σειρά από πιάτα ανοίγουν έναν ευφάνταστο διάλογο με στοιχεία από άλλες κουζίνες του κόσμου, όπως η σαλάτα νισουάζ που σερβίρεται αναπάντεχα με τρυφερό tataki τόνου, τα καλής ποιότητας χτένια σε μπερ μπλαν με miso και βούτυρο νουαζέτ και το μοσχαρίσιο ταρτάρ από φιλέτο Charolais που καρυκεύεται τολμηρά με πολύ πικάντικη πάστα από τσίλι και κρεμμύδι.

BrasserieLorraine3

Το σωστά χυλωμένο και πλούσιο ριζότο με πάπια κονφί και βερύκοκα στέκει άνετα και σαν κύριο πιάτο, δίπλα λ.χ. από την πάπια αλ’ οράνζ με την πυκνή σος πορτοκαλιού αλλά και την αντρεκότ Black Angus που έρχεται ψημένη ολόσωστα και με τις απαραίτητες γαρνιτούρες της, όπως ο τρουφάτος πουρές, οι λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες και οι σος μπεαρνέζ και πιπεριού. Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε το signature μπέργκερ του μαγαζιού με ποιοτικό κιμά, καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί mimolette, που μπαίνει σε αφράτο ψωμί μπριός και περιχύνεται με πολύ γευστικό ζωμό μοσχαριού. Η λίστα κρασιών δίνει την αναμενόμενη έμφαση στον γαλλικό αμπελώνα, χωρίς να λείπουν τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ που ετοιμάζονται στη μπάρα, ενώ ο γλυκός αποχαιρετισμός παίρνει ωραία γεύση από το Παρί – Μπρεστ με καλό σου και πραλίνα φουντουκιού. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!