Ο Δήμος Μπαλόπουλος είναι στα «Forte» του

Ο βραβευμένος σεφ δημιουργεί το μενού του νέου εστιατορίου που μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι.

Ο Δήμος Μπαλόπουλος είναι στα «Forte» του

Μπορεί να απείχε για κάποιο διάστημα από τα αθηναϊκά πράγματα, ο Δήμος Μπαλόπουλος ωστόσο, δίνει ξανά το «παρών» στην πρωτεύουσα δημιουργώντας το μενού για το ολοκαίνουργιο εστιατόριο «Forte», που άνοιξε πριν λίγες ημέρες στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρίσκαμε τις «Harites».

Ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει τα πιάτα στη μέση του τραπεζιού αλλά και την γενικότερα χαλαρή διάθεση του νέου μαγαζιού, ο βραβευμένος σεφ προτείνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ελληνικές γεύσεις, οι οποίες διανθίζονται με ανατολίτικες πινελιές: πολλές και διαφορετικές αλοιφές, home made πίτες που ψήνονται σε μαντεμένια πλάκα, ντολμαδάκια, κεφτεδάκια, αρνίσια κεμπάπ, μαγειρευτά, μισό κοτόπουλο στη σχάρα με διάφορα μυρωδικά. Το μενού διαμορφώνεται καθημερινά γύρω από έναν βασικό κορμό πιάτων, ενώ τα σαββατοκύριακα στο παιχνίδι μπαίνουν και προτάσεις για πιο μεγάλες παρέες όπως ολόκληρο κοτόπουλο στο φούρνο, μπούτι και χεράκι αρνίσιο γάλακτος από τη Χίο, ψάρια ολόκληρα αχνιστά και στη σχάρα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Forte

Χάρητος 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.