To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Το νέο ιταλικό των Βορείων φέρει την υπογραφή του σεφ Pino Saccheri στα πιάτα του και τις γεύσεις της ιταλικής παράδοσης στο μενού του.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά

Με το μενού της γεμάτο γνήσιες ιταλικές γεύσεις απ’ όλη την παράδοση της μπότας, αλλά και λίγη αδυναμία παραπάνω στα μαγειρέματα της Σικελίας, απ’ την οποία έλκει την έμπνευσή του το όνομα του εστιατορίου, αλλά και την καταγωγή του ο σεφ Pino Saccheri (γνωστός μας απ’ τις ιταλιάνικες φούγκες του «Trovatore»), η «Ortigia» έχει εδώ και λίγο καιρό σκορπίσει τις μυρωδιές της στην Κηφισιά, σερβίροντας pasta fresca και pizza φτιαγμένη a posto, αλλά και κλασικά antipasti, αφράτες insalate, risotti, κρέατα και θαλασσινά.

To «Ortigia» φέρνει τη Σικελία στην Κηφισιά - εικόνα 1

Σε έναν ολοκαίνουριο χώρο, με άφθονο ιταλιάνικο ταμπεραμέντο και μια επιβλητική salumeria μπροστά απ’ τον ξυλόφουρνό της, η φρέσκια αυτή τρατορία μας λέει το «benvenutti» της με πιάτα όπως τα arancini γεμιστά με σικελιάνικο ραγού και κρέμα παρμεζάνας, καρπάτσιο από χταπόδι μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο κι ελαιόλαδο, αλλά και κλασικά σαν το vitello tonnato ή το ταρτάρ μοσχαριού, που εδώ σερβίρεται με κάπαρη και αφρό πεκορίνο. Τα bucatini alla norma, με τηγανητούς κύβους μελιτζάνας, ρικότα και τριμμένο φιστίκι, φέρνουν στο τραπέζι μας τις αγαπημένες γεύσεις του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, ενώ πιάτα σαν την costoletta, μοσχαρίσια στηθοπλευρά αργομαγειρεμένη στους ζωμούς της, χαράζουν πορεία για τη λίστα των χειμωνιάτικων φαβορί μας, ενώ φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν άκρως ιταλικά επιδόρπια, σαν τα σιτσιλιάνικα canolli, ή την κλασική προφιτερόλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ortigia

Εχίνου 1 & Ελαιών Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.