«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο

Ένα οικολογικό all day concept αποτελούμενο από τέσσερα μοντέρνα διαμορφωμένα κοντέινερ είναι η νέα πρόταση εξόδου στον Άλιμο.

«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο

Μακριά από πολύβουες πιάτσες, το νέο αυτό πρωτότυπο project, φαίνεται να ποντάρει στην ευχάριστη φυσιολατρική ατμόσφαιρα της μοντέρνας σάλας αλλά και την ευρύχωρη αυλή του, διαμορφωμένο στα πρότυπα ενός μαγαζιού που λειτουργεί ολοήμερα. Τα φυτά εδώ κρατούν την πρωτοκαθεδρία, ακόμα και στην οροφή, που με ειδικό πλέγμα από πάνελ πολυουρεθάνης φιλοξενεί κισσούς και πόθους, σε όλη σχεδόν την επιφάνειά της. Στο επίκεντρο όμως της προσοχής βρίσκονται τα τέσσερα κοντέινερ σε έντονους χρωματισμούς που στεγάζουν αντίστοιχα, ανοιχτή κουζίνα με μπάρα και καθίσματα, bar, café-fruit bar και wc, με ειδικά προσαρμοσμένη κατασκευή που επιτρέπει την ανά πάσα στιγμή ολοκληρωτική μετακίνηση του concept. Τα κοντέινερ, που δεν είναι και το πιο συνηθισμένο βασικό δομικό στοιχείο ολοκληρωμένου εστιατορικού concept, αποτελούν τμήμα ενός ενδιαφέροντος «eco friendly» σεναρίου, εύκολα διαχειρίσιμου και δομημένου στη λογική της upcycling φιλοσοφίας, που προωθεί την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου υλικού. Στο κέντρο, μία μεγάλη βιβλιοθήκη με το λογότυπο του μαγαζιού και ράφια με βιβλία που συναντούν ιδανικό χώρο φιλοξενίας αντί του κάδου ανακύκλωσης, συμπληρώνει την εξίσωση μιας φρέσκιας, δημιουργικής ιδέας με οικολογική καρδιά. Γι’ αυτό και στα τραπέζια του συναντάς παρέες όλων των ηλικιών. «Bond» εξάλλου σημαίνει δεσμός, εν προκειμένω, δεσμός με τη φύση.

«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο - εικόνα 1
© Bond

Το motto «your healthy escape», όπως μας είπαν, αναφέρεται «σφαιρικά» στο κομμάτι του χειροποίητου προϊόντος και όχι στις «συμβατικές» υγιεινές επιλογές. Συνεπώς, εδώ δεν θα βρείτε μόνο χυμούς, σαλάτες, vegan πιάτα και επιλογές με υπερτροφές αλλά επίσης αυγά σε διάφορες εκδοχές, bao και burgers, που διευρύνουν το προφίλ του «healthy» concept και συμπεριλαμβάνονται στο μενού του καθημερινού brunch. Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί και τα smoothies τους που φτιάχνονται με βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι μια ωραία πρόταση για το ξεκίνημα της μέρας. Όπως για παράδειγμα ο αναζωογωνητικός Spicy carrot με καρότο, μήλο, αχλάδι, ανανά και πιπερόριζα, που συνδυάζει ωραία τη γλύκα των φρούτων με τη λεμονοπιπεράτη γεύση της τελευταίας ή ο θρεπτικός Sweet delight με ανανά, μάνγκο, πορτοκάλι και σπιρουλίνα.

«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο - εικόνα 2
© Bond

Στην κουζίνα, ο σεφ Αντώνης Χάλαρης μαγειρεύει συνταγές οικίες, απλές και νόστιμες, συνδυάζοντας ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία. Από τα ορεκτικά του diner menu που δοκιμάσαμε, τα βουβαλίσια κεφτεδάκια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας τιμούν την «παρηγορητική» ταυτότητά τους ενώ το μετσοβόνε που πανάρεται με πάνκο, τηγανίζεται και έρχεται με τραγανή χρυσαφιά κρούστα, κρεμώδες εσωτερικά αλλά διατηρώντας εξωτερικά τη σφιχτή σύστασή του, πάνω σε ήπια γλυκιά μαρμελάδα ντομάτας. Από σαλάτες η «ελληνική» που δοκιμάσαμε, φτιάχνεται σε ενδιαφέρουσα εκδοχή με κόκκινα και κίτρινα ντοματίνια, ψητές ζουλιέν πολύχρωμης πιπεριάς, κρεμμύδι, κρίταμο τουρσί, flakes αγγουριού, παξιμάδια χαρουπιού και Αρσενικό Νάξου αντί για φέτα.

Στα κυρίως, τα πανσετάκια καραμελώνουν ωραία με σιρόπι σφένδαμου, και έρχονται ζουμερά συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας πασπαλισμένο με μαύρες σταφίδες. Οι τελευταίες βέβαια θα μπορούσαν να παραλειφθούν λόγω της ήδη γλυκιάς γεύσης του κρέατος από το καραμέλωμα. Το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου εκτροφής με καλαμπόκι, ψήνεται σωστά στη σχάρα και συνοδεύεται με γλασαρισμένα baby λαχανικά (καρότο και κολοκύθι) και ψητό καλαμπόκι. Το ριζότο με φρέσκια τρούφα και ποικιλία μανιταριών, γήινο και γευστικό, είναι ωραία χυλωμένο ενώ από ζυμαρικά, η νοστιμιά στις φρέσκες παπαρδέλες με απάκι και σάλτσα ντομάτας είναι συγκρίσιμη με αυτή ενός καλοφτιαγμένου σπιτικού πιάτου ζυμαρικών.

Στο προσεχές πλάνο είναι η ενδυνάμωση της κάβας τους, ενώ ενδεχομένως να δώσουν ώθηση και σε αυτό το κομμάτι διοργανώνοντας οινικές βραδιές καιρού επιτρέποντος.

Περισσότερες πληροφορίες

Bond

Μεγάλης του Γένους Σχολής 2, Άλιμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.