Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το μερακλίδικο στέκι του Θησείου έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του κι η πυρόπετρα ετοιμάζει εκλεκτές λιχουδιές, με βάση τους τα διαλεχτά ελληνικά delicatessen της προθήκης.

Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το αγαπημένο στέκι των μερακλήδων του κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» στο 119 της οδού Ερμού, άνοιξε ξανά τις πόρτες του κι έβαλε μπρος την πυρόπετρά του, φουρνίζοντας διαλεχτές λιχουδιές, μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές, που μεταφέρουν τους επισκέπτες του σε άλλες γευστικές εποχές.

Πιάτα όπως η καραμανλίδικη ρεβιθάδα με παστουρμά, η φετόπιτα με μελιτζάνα, ντομάτα και καπνιστό τυρί, το παστιρμά σουτζούκ με βιολογικά αυγά μάτια και πατατούλες, ή ο καραμανλίδικος μουσακάς με παστουρμά, ξεδιπλώνουν μια βεντάλια στιβαρής νοστιμιάς στο σταθερό μενού, ενώ οι ποικιλίες παλαιωμένων τυριών και αλλαντικών ωρίμανσης, από τη συνεχώς ανανεούμενη συλλογή των «Καραμανλίδικων» απλώνει ένα ξεχωριστό ταμπλό απόλαυσης που ταιριάζει γάντι με τα ελληνικά αποστάγματα, τους οίνους και τις μπύρες από μικροζυθοποιίες της κάβας.

Παράλληλα, οι προθήκες του καταστήματος, πλουτισμένες με εκλεκτές ντελικάτσες, γεμίζουν τις τσάντες μας με εξαιρετικά - και σε πολλές περιπτώσεις σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα, για να πάρουμε γεύση από «Καραμανλίδικα» στο σπίτι μας, ενώ όλα τα προϊόντα του Παντοπωλείου και οι νοστιμιές του Εργαστηρίου έρχονται και μόνες τους στο χώρο μας, με μερικά μονάχα κλικ από τις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι (Τα)

Ερμού 119, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.