"Hanoi": "Καλημέρα Βιετνάμ" στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου

Η νέα άφιξη στον πεζόδρομο της Πετράκη έχει άρωμα και όνομα με έμπνευση από τη βιετναμέζικη πρωτεύουσα.

«Hanoi»: «Καλημέρα Βιετνάμ» στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου

Με καταγωγή από το Βιετνάμ αλλά μιλώντας άπταιστα ελληνικά αφού βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, η ιδιοκτήτρια Νικολέτα Γκουγιέν, προσφέρει στο λιλιπούτειο μαγαζί κλασικές σπεσιαλιτέ μιας ασιατικής κουζίνας γεμάτη αρώματα.

Το σκηνικό απλό: Μια μακρόστενη μπάρα με μεγάλα κωνικά καπέλα non στην τζαμαρία και λεπτομέρεια από μπαμπού στη βάση, μικρά διακοσμητικά κάδρα με παραστάσεις φτιαγμένες από το ίδιο υλικό, ένας μακρύς γωνιακός καναπές στην απέναντι πλευρά, χρώματος σκούρου μπλε, τρία τραπέζια και μια πινακίδα neon με το λογότυπο του μαγαζιού. Η κουζίνα βρίσκεται στο βάθος, επιτρέποντας τις κλεφτές ματιές στους Βιετναμέζους μαγείρους που είναι υπ’ ατμόν φτιάχνοντας με ζέση πιάτα της γενέτειράς τους. Αν το soundtrack είχε λίγο από James Brown και "I feel good", θα περίμενες τον θρυλικό Adrian Cronauer να εμφανιστεί αναφωνώντας το πομπώδες "Καλημέρα Βιετνάμ"! Η περαντζάδα της Πετράκη σε πρώτο πλάνο και τα τραπέζια του μαγαζιού γεμάτα με κόσμο όλων των ηλικιών. Οι Αθηναίοι έχουν αγκαλιάσει τις εθνικές κουζίνες και αυτή είναι μία ακόμα κλασική περίπτωση που το αποδεικνύει.

"Hanoi": "Καλημέρα Βιετνάμ" στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου - εικόνα 1

Το μενού δεν ξεφεύγει από τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κουζίνας που εκπροσωπεί και ο επισκέπτης εδώ δεν θα πρέπει να περιμένει δοκιμή οποιασδήποτε παραλλαγής. Η Νικολέτα ήθελε να δώσει αντιπροσωπευτική εικόνα τυπικών πιάτων με τον κόλιανδρο και τη μέντα να δηλώνουν το "παρών" σχεδόν σε κάθε συνταγή. Τηγανιτά αλλά και φρέσκα ρολά με φύλλα ρυζιού, μαγειρεμένα στον ατμό, ρυζομακάρονα με τόφου, χοιρινό ή πάπια, προτάσεις στο γουόκ, dim sum, bao bans, και το αναμενόμενο "πρέπει" του φθινοπώρου που δεν θα είναι άλλο από τις ζεστές σούπες pho, με μοσχάρι, κοτόπουλο αλλά και στις vegan εκδοχές τους.

"Hanoi": "Καλημέρα Βιετνάμ" στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου - εικόνα 2

Οι προτάσεις, συγκεκριμένες, χωρίς κοσμητικά επίθετα, με τα υλικά να είναι ξεκάθαρα. Τα τηγανιτά ρολά αλλά και τα ατμού καταφθάνουν ζεστά και τραγανά, συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας, διακοσμημένα με λεπτές ζουλιέν καρότου, πίκλας ρέβας, λίγο iceberg και κόλιανδρο να τα συνοδεύει. Ο τελευταίος μάλιστα είναι ένα μεγάλο ατού, χρησιμοποιείται σε σοφές ποσότητες, συμπληρώνοντας με τη δροσιά του κάθε μπουκιά. Τα φρέσκα ρολά με ψητό λεπτοκομμένο μαριναρισμένο σε μπαχαρικά χοιρινό, ομελέτα και γαρίδες, δένουν ωραία με τη σάλτσα φιστικιού που το συνοδεύει ενώ από τα pho, ξεχωρίζει η επιλογή με το μοσχάρι, ελαφριά, με συμπυκνωμένη γεύση από τον μοσχαρίσιο ζωμό που οι ίδιοι ετοιμάζουν, φύτρες φασολιού, noodles, φρέσκο κρεμμύδι και -τι άλλο;- κόλιανδρο. Όλα αυτά, με ένα ποτήρι παγωμένη βιετναμέζικη μπύρα για να ολοκληρώσετε την εμπειρία. An ngon! (καλή όρεξη).

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη

Περισσότερες πληροφορίες

Hanoi

Πετράκη 12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.