Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ της Αθήνας.

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε όλα εκείνα τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ που βλέπαμε να ξεφυτρώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αθήνα.

East Coast

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το όνομα παραπέμπει στις εξωτικές ακτές των surfers, η έδρα του όμως είναι στην καρδιά του Πειραιά. Καφές από την αθηναϊκή microroastery Area 51, all-day brunch, κοκτέιλ και bar pizza συνδυάζονται με concept shopping. Το brand της ομάδας, KVD2137, έχει workshop δίπλα στην μπάρα, και η στάμπα του μαρκάρει αξεσουάρ και είδη ένδυσης, με υφάσματα από 100% οργανικό βαμβάκι και χρώματα με βάση το νερό.

Hanoi

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Την αυθεντική γεύση του Βιετνάμ έχει φέρει στο κέντρο της Αθήνας το «Hanoi», που βρήκε τη θέση του στην οδό Πετράκη. Ένας απλός χώρος με λίγα τραπέζια αφήνει τη νοστιμιά μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες της Ασίας να πάρει το λόγο. Οι σούπες Pho αναμένεται να γίνουν φθινοπωρινό σουξέ, ο vegan πλούτος συστήνεται μέσα από salad bowls γεμάτα εξωτικά φρούτα, τόφου και ξηρούς καρπούς, ενώ bao buns και dumplings ευνοούν το τσιμπολόγημα συνοδεία της βιετναμέζικης μπύρας.

Okio

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 3
© Xristos Drazos

Στέκι στο κέντρο έχει βρει ο Παναγιώτης Γιακαλής, γνωστός μας από τις εξαιρετικές δουλειές του στα νότια («The Margi Hotel», «Akti»). Το «Okio» εμφανίστηκε στον παλιό χώρο του «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη, πιάνει το ασιατικό νήμα και το συνδέει με τη Μεσόγειο, σε ένα Asian-Med fusion μενού. Με head chef τον νεαρό Βαγγέλη Δαγδελένη, το μοσχαρίσιο συκώτι συνοδεύεται από χουρμά με πραλίνα φουντουκιού, χαμομήλι και φρέσκα σύκα, οι μπάμιες κάνουν παρέα με μανιτάρια shiitake και καψαλισμένο καλαμπόκι σε ζωμό μπέικον, και το καλαμάρι ξαπλώνει σε σάλτσα μπουγιαμπέσας με βασιλικό.

Carnivorus

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Την ελληνική πρώτη ύλη φέρνει στο προσκήνιο το νέο πρότζεκτ του Ανδρέα Άγριου («Meatropoleos 3»), ένα κρεατοφαγικό σποτ στη Νέα Ιωνία, που παραπέμπει σε upgraded εκδοχή χασάπικου, με το λευκό πλακάκι να αντανακλά την αρχοντιά του παλιού μωσαϊκού. Στο μαζεμένο κατάλογο, βουβαλίσιες μπριζόλες ψήνονται στην εντέλεια και καλαμάκια κοτόπουλου, χοιρινού, ή λαχανικών τυλίγονται σε αφράτες πίτες, με ψητές γλυκοπατάτες, μανιτάρια με πετιμέζι ή ψητά σπαράγγια.

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Hanoi

Πετράκη 12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

East Coast

Παλαιολόγου 9, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.