Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με τον αττικό ήλιο να το λούζει στη λάμψη του, το δημοφιλές ψαροστέκι της Βουλιαγμένης φορά τα πιο σαγηνευτικά του και μας καλεί για casual θαλασσοφαγία, με γεύση αναμνήσεων και θέα στα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με όλη του την ιστορία συμπυκνωμένη στο όνομά του, το «Σαρδελάκι με Θέα» κρατά ψηλά τη σημαία της χαλαρής ψαροκατάνυξης στα νότια, ακριβώς χάρη στην ειδίκευσή του στην απλή, προσιτή θαλασσοφαγία, συνδυασμένη με την ακαταμάχητη βίστα που απολαμβάνει η απλόχωρη ανοιχτή του σάλα. Τοποθετημένο σε σημείο-κλειδί της Βουλιαγμένης, με τρόπο τέτοιο ώστε η αεράτη βεράντα του να χαζεύει μαγευτική θέα προς τον Λαιμό και την πλάτη του Αστέρα, αλλά και με φήμη ικανή να προσελκύει θαμώνες ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη της Αττικής, έχει αναδειχθεί σε ψαροστέκι αναφοράς, ταυτισμένο με την ποιοτική, casual ψαροφαγία σε value for money τιμές. Τα πιάτα-αστέρια όπως ο αφράτος τηγανητός του γαύρος, η περίφημη σαρδέλα-παντρεμένη ή τα τραγανά καλαμαράκια του, συνθέτουν έναν ουρανό από προτάσεις, πλουτισμένες από μερακλίδικες επιλογές όπως τα παστά, οι αλοιφές, και τα όστρακά του.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 1

Πλάι στην παλλαϊκή αμεσότητα, τη μαμαδίστικη νοστιμάδα και την παρεΐστικη απλότητα, όμως, το «Σαρδελάκι με Θέα» έχει τα τελευταία χρόνια προσθέσει και την ατμοσφαιρική ρομαντζάδα που προσφέρει ο «πριβέ» χώρος του στην ταράτσα του παλιού πυροβολείου, ακριβώς κάτω από την κεντρική σάλα. Εκεί, σαν έτοιμα να σαλπάρουν στον Σαρωνικό, μετρημένα τραπέζια με ρεζερβέ ιδιωτικότητα και ηχητική υπόκρουση το κύμα που σκάει στα βραχάκια, υποδέχονται την πιο κομπλικέ πλευρά της κουζίνας, με αιχμή του δόρατος την ωμοφαγία σε σεβίτσε και καρπάτσιο που «φυσάνε» από θαλασσινή ένταση, αλλά και λιχούδικες δημιουργίες όπως το σουβλάκι με σουπιά και γάμπαρη Αμβρακικού, ή ο τραχανάς με καπνιστό χέλι και μυρωδικά, να δίνουν στίγμα πρώτης ύλης που επιβεβαιώνει τη σταθερή ποιότητα των προμηθειών.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 2

Μεγάλα ψάρια ψημένα κατά τα γούστα του πελάτη, αλλά και θαλασσινά διαμάντια όπως οι γαρίδες που μετατρέπει σε πληθωρικές πάστες η ομάδα της κουζίνας, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας απόλαυσης που θα ωφελούνταν από λίγη προσοχή στις υφές, ξεχωρίζει όμως για τις ανόθευτες γεύσεις της κι έχει για φόντο μερικά από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα όσου καλοκαιριού μας έχει απομείνει. Παράλληλα, την αρχοντιά του σκηνικού υπογραμμίζουν με χάρη οι εκλεκτές ετικέτες από την ολοένα εμπλουτιζόμενη wine list της κάβας, που αν ήταν κατάτι πιο γαλαντόμα στις επιλογές σε ποτήρι, θα αναδείκνυε ακόμη περισσότερο μια ζηλευτή πρόταση θαλασσοφαγίας, ιδίως σ’ αυτό το τιμολογιακό εύρος. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει χαθεί ούτε λέπι από τη χαλαρή, οικεία και φιλική ατμόσφαιρα, που κρατά το «Σαρδελάκι με Θέα» φαβορί των ψαροφαγικών μας προτιμήσεων εδώ και χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.