Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά.  

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά. Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό και χοχλιοί μπουμπουριστοί είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά κρητικά πιάτα που σερβίρονται αχνιστά στην ταβέρνα-σημείο αναφοράς για τους φίλους των γεύσεων της Μεγαλονήσου. Στο μενού έχει προστεθεί πρόσφατα και η καστρινή σαλάτα, η οποία έρχεται με ντοματίνια, ξινομυζήθρα, άγρια ρόκα, κόκκινη ψητή πιπεριά και σπασμένο ντάκο, δίνοντας από νωρίς τον γευστικό τόνο. Οι λάτρεις των τυριών πρέπει να δοκιμάσουν τα «Τυροζουλάκια» (σε ρολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας), τα οποία προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, όπως και οι περισσότερες πρώτες ύλες. Η δε στάκα είναι αποθεωτική και έρχεται αντάμα με χοντροκομμένες πατάτες.

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή! - εικόνα 1

Όσο για τους κρεατοφάγους, εδώ θα κάνουν... γιορτή. Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι, το ριφάκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το τσιγαριαστό αρνί με πατατούλες είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές επιλογές που προσφέρει το μενού. Στο τέλος, προσθέστε οπωσδήποτε στο τραπέζι τη διαχρονικά ακαταμάχητη σφακιανόπιτα με μυζήθρα και το δικό τους θυμαρίσιο μέλι, συνοδεία ρακής, η οποία εξάλλου ρέει εν αφθονία στα έμπειρα «Ρωμανάκια»...

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.