Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο

Μαγαζί αναφοράς στα φρέσκα θαλασσινά και το σπαρταριστό ψάρι, που καταφθάνει στη χορταστική ψαριέρα της εισόδου απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών θαλασσών.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο

Μαγαζί ταυτισμένο… γονιδιακά με τη βολιώτικη καταγωγή των ιδιοκτητών του, η «Ιωλκός» (αρχαία ονομασία του Βόλου), έχει εδραιωθεί στη Γλυφάδα ως μαγαζί αναφοράς στα φρέσκα θαλασσινά και το σπαρταριστό ψάρι, που καταφθάνει στη χορταστική ψαριέρα της εισόδου απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών θαλασσών.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο - εικόνα 1

Η αυθεντική θαλασσινή αψάδα των πρώτων υλών, όμως, δεν είναι η μόνη ζωηράδα που ξεχωρίζει στο πιάτο: το μενού, με την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και της ομάδας του, φέρνει στη νέα σεζόν της «Ιωλκού» μιαν άλλη, ολοκαίνουργια σπιρτάδα, με δημιουργίες φτιαγμένες εξ ολοκλήρου επιτόπου, ωμοφαγικές προτάσεις με ανεβασμένες στροφές και tailor made δυνατότητες, αλλά και ζυμαρικά και ριζότι που δεν περιορίζονται στις προτάσεις του μενού, αφού η κουζίνα είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να ικανοποιεί ακόμη και εμπνεύσεις του πελάτη.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο - εικόνα 2

Φυσικά, πιάτα όπως τα λινκγουίνι με γαρίδες, φρέσκια και λιαστή ντομάτα και βασιλικό, τα σκιουφιχτά με καβουρόψιχα, γαρίδες, σαφράν και πιπεριά Φλωρίνης ή το φιλέτο από ψάρι ημέρας σε φρικασέ με σέσκουλα, σπανάκι και μυρώνια δεν χωράνε και πολλές παραλλαγές, όμως ολόφρεσκες και κατακόκκινες γαρίδες Κοιλάδας, αστακοί και κολοχτύπες, αλλά και τόνοι, λαβράκια και γάμπαρες, βγαίνουν από την ψαριέρα και σερβίρονται όπως τα τραβάει η όρεξη του πελάτη (από σεβίτσε μέχρι γιουβετσάδες), ενώ η αύρα χαλαρής ψαροφαγίας που φέρνει μαζί της η λογική του βολιώτικου τσιπουράδικου εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στα ολόφρεσκα μεζεδάκια με τη σπιτίσια γευστική αβρότητα, που σερβίρονται στη μέση, είτε ως ορεκτικά είτε ως αυτόφωτοι αστέρες πιο casual εξορμήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.