Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία».

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία». Τριάντα χρόνια τώρα στο πόστο του, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες επισκέπτες, παρουσιάζει πλέον ένα μοντέρνο μενού που ανανεώνει με φαντασία κλασικές συνταγές. Σήμα κατατεθέν τα μαγειρευτά με τη σπιτική γεύση: από κοτόπουλο με χυλοπίτες και σουτζουκάκια που μοσχοβολάνε κύμινο μέχρι σιγομαγειρεμένο αρνάκι σε φωλιά μελιτζάνας με γιαούρτι. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν μερικά από τα κορυφαία πιάτα και ορεκτικά της «Αρκαδίας», όπως οι καλοτηγανισμένοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, το σαγανάκι με φέτα Αρκαδίας με σάλτσα εσπεριδοειδών, καθώς και οι ντοματοκεφτέδες που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτούς της Σαντορίνης.

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Αρκετά και τα κρεατικά –με καλή πρώτη ύλη και μαστορικό ψήσιμο–, από τα οποία δεν πρέπει να χάσετε το μοσχαρίσιο σουβλάκι με πέστο ρίγανης, κατσικίσιο τυρί, πουρέ παστινάκι, ποικιλία άγριων μανιταριών και τοματίνια γλασέ. Στα ατού το ενδιαφέρον κρασί τοπικών παραγωγών που δεν θα βρείτε στα σουπερμάρκετ κι ο εξαιρετικός δικός τους μπακλαβάς για επιδόρπιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.