Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια»

Η δημοφιλής αλυσίδα κρεατοφαγίας επιδεικνύει «εγγλέζικη» ακρίβεια στην ώρα της παράδοσης, αν και τα εν γένει νόστιμα πιάτα της αδικούνται από τις τεχνικές αδυναμίες του delivery.

Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια»

Τα «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια», εκτός από αλυσίδα κλασικών casual εστιατορίων για κρέας, είναι και μια ακόμη σημαντική αλυσίδα delivery κρεατικών τόσο σε απλή μορφή σουβλακερί, όσο και σε μεγαλύτερες κοπές, με σημαντικό αριθμό και (διασπορά) καταστημάτων, αλλά και πληρότητα στις προτάσεις που κάνει το μενού. Θεώρησα επομένως, αν και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, ότι αποτελεί ένα καλό δείκτη για το τί σημαίνει delivery στη συγκεκριμένη κατηγορία φαγητού και πόσο ενδιαφέρουσα γευστικά μπορεί να αποδειχθεί μια τέτοια επιλογή.

Η παραγγελία που έδωσα ήταν αρκετά μεγάλη, τουλάχιστον για τέσσερα άτομα, ικανή για να έχω μια σίγουρη άποψη τόσο για την ποιότητα όσο και για την αντοχή στη μεταφορά των επιλογών που μπορείτε να κάνετε. Σε ότι αφορά τη χρονική ακρίβεια (η παραγγελία δόθηκε το πρωί με υποχρέωση παράδοσης στις 19:00) η ακρίβεια ήταν εγγλέζικη. Ούτε δύο λεπτά καθυστέρηση. Οι συσκευασίες με βάση το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πιάτα με σάλτσες είναι ικανοποιητική, με τη μόνιμη πλέον παρατήρηση ότι το είδος αυτό της εστίασης απαιτεί θερμομονωτικές συσκευασίες. Οι θερμοθάλαμοι που χρησιμοποιούνται σίγουρα προσφέρουν κάποια προστασία, δεν προστατεύουν όμως το φαγητό από την υποβάθμιση λόγω του χρόνου μεταφοράς.

Δοκιμάσαμε το κρεατοφαγικό delivery του «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια» - εικόνα 1

Αυτό φάνηκε κυρίως στις δυο μπριζόλες που περιλάμβανε η παραγγελία, μια μοσχαρίσια και μια χοιρινή tomahawk. Έφτασαν στο τραπέζι μας χλιαρές παρά κάτι και αυτό έχει αποφασιστικό αντίκτυπο στην απόλαυση τους παρά το γεγονός ότι το κρέας ήταν γευστικό και στις δύο περιπτώσεις, αν και λίγο σκληρό στη χοιρινή. Το αδύναμο αυτό στοιχείο χαρακτήριζε και τα υπόλοιπα πιάτα. Συγκράτησα πάντως την καλή ποιότητα του γύρου, την κρεατινή γεύση στα (λίγο σφιχτά) μπιφτεκάκια και βρήκα μέτριο το συκώτι τόσο λόγω θερμοκρασίας όσο και λόγω ψησίματος. Ας μην το κουράζουμε όμως. Λαμβάνοντας υπόψιν εμπειρίες από την καθημερινότητα (τα delivery πλέον είναι συνήθεια για όλους μας) από τη συγκεκριμένη δοκιμή μπορούμε να συνοψίσουμε τα εξής:

- Το «Μπιφτεκάκια και Σουβλάκια» προτείνει ένα ενδιαφέρον delivery και είναι προφανές ότι τα πιάτα του σε επιτόπια κατανάλωση θα είναι σαφώς καλύτερα.

- Σε ό,τι αφορά το κρέας κυρίως (αλλά όχι μόνο) η παραγγελία πρέπει να δίνεται σε κοντινά μαγαζιά. Στην περίπτωση μας μου εστάλη χαριστικά από το Νέο Ψυχικό στο Κολωνάκι και σε αυτό οφείλονται κάποιες πρόσθετες αδυναμίες.

- Οι καλές ισοθερμικές συσκευασίες είναι απαραίτητες. Οι θερμικοί θάλαμοι των μεταφορέων γενικά δεν είναι επαρκείς.

Αξιολόγηση: Σχετικά Καλό 12,8/20

Λεωφόρος Κηφισίας 202, Νέο Ψυχικό | 210-6723900 | Τιμή: 12-16€ (σαλάτα + μερίδα) | Άλλα καταστήματα: Δροσιά, Κηφισιά, Γλυφάδα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"