Η 25η Μαρτίου θέλει τον μπακαλιάρο της και αυτά τα εστιατόρια τον φέρνουν σπίτι μας

Ιδού πέντε εστιατόρια που θα μας προμηθεύσουν στο σπίτι το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας και άλλες σαρακοστιανές νοστιμιές.

Η 25η Μαρτίου θέλει τον μπακαλιάρο της και αυτά τα εστιατόρια τον φέρνουν σπίτι μας

Ιδού πέντε εστιατόρια που θα μας προμηθεύσουν στο σπίτι το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας και άλλες σαρακοστιανές νοστιμιές.

Η 25η Μαρτίου θέλει τον μπακαλιάρο της και αυτά τα εστιατόρια τον φέρνουν σπίτι μας - εικόνα 1

#1 Μπεμπέκα

Με πολλά και ξεχωριστά πιάτα ημέρας γιορτάζει την 25η Μαρτίου η αγαπημένη «Μπεμπέκα» του Χαλανδρίου. Οι προβολείς στρέφονται φυσικά στους μπακαλιαρολουκουμάδες με σκορδαλιά αλιάδα επτανησιακή, πλάι στους οποίους μπαίνουν ακόμα γίγαντες φουρνιστοί, μανιτάρια στιφάδο, φρέσκιες σουπιές με σπανάκι αλλά και λουκουμάδες με μέλι από την ορεινή Ναυπακτία για γλυκό φινάλε.

#2 St. George Lycabettus

Ένα ειδικό μενού τριών σταδίων έχει ετοιμάσει για το εστιατόριο «La Suite Lounge» ο executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού, Βασίλης Μήλιος. Η αρχή γίνεται με σαλάτα με baby λαχανικά, αβοκάντο και φράουλες, ακολουθεί τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά και αυγοτάραχο, ενώ το δροσιστικό φινάλε έρχεται με lemon pie.

#3 Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Με ανανεωμένο delivery menu μας υποδέχονται, έστω και από απόσταση, τα πολύ δημοφιλή ψαροστέκια με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου σε Σύνταγμα, Κολωνάκι, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα. Ανάμεσα σε πολλά και ωραία πιάτα θα βρείτε τον πρωταγωνιστή της ημέρας μπακαλιάρο, ψητό, τηγανιτό αλλά και αχνιστό με ζωμό ψαριού, φρέσκα μυρωδικά, πουρέ καυτερής πιπεριάς και σκόρδο.

#4 Ψαράδες

Η περίοδος της Σαρακοστής και της μεγάλης εθνικής επετείου έδωσε την αφορμή στο όμορφο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου να λανσάρει ολοκαίνουργια πιάτα με τη σφραγίδα του Βασίλη Τσατσάκη. Το τραπέζι που θα στρώσουμε στο σπίτι αξίζει να περιλαμβάνει ασφαλώς τα τηγανιτά φιλέτα μπακαλιάρου με χειροποίητη σκορδαλιά και παντζάρια γλασέ, αλλά και άλλες ωραίες ιδέες όπως τα χειροποίητα λαζάνια με ραγού θαλασσινών και μπεσαμέλ γραβιέρας.

#5 Μπουκιά και συχώριο

Στη νόστιμη αρένα του μπακαλιάρου ρίχνονται και τα τρία «Μπουκιά και συχώριο» του Ηλία Μαμαλάκη, που βρίσκουμε στα βόρεια προάστια (Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό). Έτσι, ο παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά ή πλακί διανθίζει το delivery menu για την 25η Μαρτίου που περιλαμβάνει ακόμα ντολμαδάκια γιαλαντζί, γαριδοπίλαφο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και άλλα ωραία και νηστίσιμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πατρ. Ιωακείμ & Πατρ. Γρηγορίου, Ν. Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Λυκούργου 6 & Αγ. Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Μεγ. Αλεξάνδρου 74, Νέα Σμύρνη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.