Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal»

Σε νέα και πολύ ωραία φάση μπαίνει το εστιατόριο του «Glyfada Riviera», με τον βραβευμένο Γιώργο Στυλιανουδάκη στο τιμόνι μιας γοητευτικής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με ευδιάκριτο το προσωπικό του αποτύπωμα.

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal»

Από τις εποχές που κρατούσε το τιμόνι στις κουζίνες του «Πεντελικόν» είχε να μαγειρέψει στην Αθήνα ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, ωστόσο, ο πολύ ταλαντούχος σεφ έχει αναλάβει χρέη executive chef στο πολυτελές ξενοδοχείο «Glyfada Riviera», δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής στο all-day εστιατόριο «Atoll» και ανάβοντας πλήρως τις μηχανές εδώ και λίγες ημέρες στο επίσημο εστιατόριο «Maraveal».

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal» - εικόνα 1

Δοκίμασα αρκετά πιάτα το βράδυ που το επισκέφτηκα, τόσο από τον αλά καρτ κατάλογο όσο και από το μενού dégustation των 7 σταδίων (€ 95), και χάρηκα για ακόμα μία φορά αυτή τη γοητευτική ισορροπία που έχει επιτύχει ο Στυλιανουδάκης ανάμεσα στη βαθιά αγάπη που τρέφει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, και από την άλλη για τις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές, με τις οποίες έχει μια σχέση σχεδόν αλχημιστική. Η ντομάτα σε όσμωση που γεμίζεται με βοτανικό ταρτάρ ντομάτας είναι πιάτο που εκπλήσσει, καθώς σου δίνει την εντύπωση πως η χωριάτικη τρύπωσε μέσα στην τρυφερή σάρκα του φυτού και κατέλαβε την καρδιά του. Το δημιουργικό παιχνίδισμα συνεχίζεται με το φρικασέ. Μπροστά σου έρχεται χλιαρό ταρτάρ από Wagyu, συνοδεία λεμονάτου αγιολί και emulsion από άνηθο, αλλά δοκιμάζοντάς το έχεις όλη την αίσθηση ενός κλασικού φρικασέ, εκλεπτυσμένου όμως, και με ωραίο κρεμμύδι σε πίκλα να χαρίζει γλύκα που του ταιριάζει.

Σε αυτήν τη σφαίρα της «επικαιροποιημένης» παράδοσης παίζουν ακόμα δυνατά μια ταπεινή λεμονάτη ρεβυθάδα που αποκτά άλλη χάρη, καθώς ντύνεται με καπνιστό χέλι και χαβιάρι, η υπέροχη μελιτζάνα με σφαιροποιημένη μυζήθρα και καμμένο ντοματίνι κονφί για βαθιά και γλυκιά πίκρα που διαρκεί, καθώς και η upside down χανιώτικη κρεατότουρτα που τυλίγεται σε αραχνοΰφαντο φύλλο πατάτας. Από την άλλη ένα παλιό στιφάδο του Ηρακλείου, με πετιμέζι και τσικουδιά, δίνει την έμπνευση στον σεφ για ένα φανταστικό κουνελάκι που μαγειρεύει με διάφορους τρόπους – το καρέ στη σχάρα, τη σέλα μπρεζέ μαζί με τα κρεμμύδια, τα ποδαράκια τηγανητά μέσα σε εξαίσια κροκέτα καλαμποκάλευρου.

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal» - εικόνα 2

Το συγκεκριμένο πιάτο, μαζί με τις ταλιατέλες σουπιάς που «αγκιστρώνουν» έναν στιβαρό ντολμά γεμισμένο με μπλε καβούρι, είναι από τα highlights του μενού που αξίζει να ανακαλύψετε, μαζί με κάποιες σπεσιαλιτέ-προίκα του σεφ, όπως η περίφημη κακαβιά της Αγίας Γαλήνης ή το αφοπλιστικά νόστιμο αβγό κονφί σε καπνιστό ελαιόλαδο, με κρέμα στάκας και χαβιάρι. Το γλυκό φινάλε από τη σταθερή συνεργάτιδα του σεφ Νικολέτα Τσαλίκη φέρνει πειραγμένο γλυκό ντάκο με ντοματίνια κονφί πάνω σε σαμπλέ αρωματισμένο με τόνκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.