Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς

Να που μια βόλτα μέχρι την Κηφισιά φαντάζει ιδανική επιλογή για τα καλοκαιρινά μας βράδια, με ιδέες για κάθε διάθεση.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς

Λίγο η αναμενόμενη μελαγχολία μετά τις διακοπές, λίγο το μη αναμενόμενο κλείσιμο των πάντων αυστηρά τα μεσάνυχτα που μας έχει πέσει κάπως βαρύ μαζί με τη ζέστη που έχει χτυπήσει κόκκινα, και να που μια βόλτα μέχρι την Κηφισιά φαντάζει ιδανική επιλογή για τα καλοκαιρινά μας βράδια, με ιδέες για κάθε διάθεση.

Πρώτη μας στάση το «Artisanal Lounge & Gardens» που στεγάζεται σε ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό στην είσοδο ακριβώς του δροσερού προαστίου. Ο κήπος του είναι ένα πραγματικό καταφύγιο για τα πυρωμένα βράδια, η ατμόσφαιρα αλέγκρα και οι γεύσεις του Δημήτρη Δημητριάδη παίζουν ωραίο παιχνίδι σε μοντέρνο ελληνικό τερέν, σε αρμονία με τα signature cocktails της Δήμητρας Αντωνακοπούλου.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 1

Ανηφορίζοντας προς τα ενδότερα, στεκόμαστε στην όμορφη πλατεία του Αγίου Δημητρίου, όπου στρώνει πλέον τα τραπέζια του το αγαπημένο μας ιταλικό «Dal Professore». Στη νέα του έδρα, ο… καθηγητής Νίκος Δημητροκάλης φουρνίζει τη signature και πολύ ελαφριά πίτσα του σε έναν άκρως εντυπωσιακό φούρνο, παρασκευάζει όλα τα ζυμαρικά του καταλόγου επιτόπου και προτείνει σταθερά μια μεγάλη σειρά από πιάτα ημέρας με ό,τι ενδιαφέρον βρει στην αγορά.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 2

Αν η όρεξη κοιτά κατά Μεξικό μεριά, πολύ κοντά παραμονεύει το πολύχρωμο «Dos Hermanos» που γράφει εδώ και πολλά χρόνια τη δική του ιστορία στον κηφισιώτικο χάρτη εξόδου. Τέτοια εποχή βέβαια την τιμητική της έχει η εξωτική αυλή που κρύβεται στο πίσω μέρος του μαγαζιού, μαζί με τις σπεσιαλιτέ του Πίτερ Μαραγκού αλλά και τα πολύ καλά κοκτέιλ που ετοιμάζει η βραβευμένη μπάρα.

Έντονες πινελιές fusion εξωτισμού στην ατμόσφαιρα έχει και το all day bar & resto «Royal Monkey» που ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα την πορεία του στα ψηλά της οδού Λεβίδου. Ανάλογα με τη διάθεση, καθόμαστε είτε στην πιο lounge μπροστινή αυλή είτε στο πιο εστιατορικό πίσω κομμάτι, αμφότερα ασφαλώς open air, ενώ στο τραπέζι μας καταφτάνει το γευστικό mix ‘n’ match που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας. Πλέον απέχουμε ελάχιστα από την κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, που έχει τα δικά της θέλγητρα.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 3

Στο «TGI Fridays» αγαπάμε να απολαμβάνουμε την παρασκευιάτικη ανεμελιά στην ατμόσφαιρα όλες τις ημέρες της εβδομάδας, μαζί με σταθερά γευστικά hits σαν το πληθωρικό Hangover Burger αλλά και healthy προτάσεις όπως το veggie burrito ή το peanut power bowl με όλες τις υπερτροφές.

Το γειτονικό «Cash» είναι ταμάμ για εκείνες τις βραδιές που έχουμε πιο επίσημη διάθεση. Ο κήπος του πανέμορφου νεοκλασικού είναι μια σταθερή καλοκαιρινή αξία με φανατικό κοινό από τα ΒΠ αλλά και ολόκληρη την πόλη, το σέρβις υποδειγματικά ενορχηστρωμένο από τον Νεκτάριο Ντάλλα, ενώ οι γεύσεις του Βαγγέλη Λεούση κινούνται στη σφαίρα του Japanese fusion, και διανθίζονται κάποιες βραδιές με τα αισθαντικά live του Αδάμ Τσαρούχη.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 4

Αλλαγή σκηνικού καθώς βγαίνουμε ξανά στην Κηφισίας. Ο «Βασίλης» είναι ταβέρνα-κλασική αξία, παλιό στέκι πολιτικών και όχι μόνο, με ιστορία πολλών ετών που έχει γραφτεί με μαγειρευτά και πιάτα της ώρας. Στα χέρια πλέον της νεότερης γενιάς, έχει δεχτεί ένα δυναμικό face lift τόσο στη σάλα όσο και στην πανέμορφη αυλή του, κρατώντας ωστόσο απείραχτα τα γευστικά must όπως τα άψογα τυροπιτάκια με ανθότυρο, η γαρδούμπα στο φούρνο και τα χειροποίητα ντολμαδάκια που τυλίγονται σε τρυφερό αμπελόφυλλο.

Τα δροσερά και γευστικά απάγκια της Κηφισιάς - εικόνα 5

Από εδώ και πέρα, όλοι οι κρεατόφιλοι δρόμοι οδηγούν προς το «Τηλέμαχος Art Grill» στην Κάτω Κηφισιά. Στα τραπέζια του κάτω από τα δέντρα, χαιρόμαστε την αύρα γειτονιάς και επιδιδόμαστε σε κρεατοφαγία αξιώσεων με τη σφραγίδα του Γιώργου και του Κώστα Τσιλιγκίρη, που ξεδιπλώνεται με σουβλάκι από πρόβατο, αρνίσια παϊδάκια, εκλεκτό μπιφτέκι, διάσημο κοκορέτσι και άλλα πολλά και εξαιρετικά, όπως πάντα σε αρμονία με τα ωραία κρασιά που ξεκουράζονται στην κάβα του εστιατορίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.